Convergència presumeix de la Festa al Cel i l'equilibri econòmic de l'Ajuntament

El partit es mostra satisfet del primer any de mandat i planteja el Cafè Nou com un revulsiu de ciutat

  • Cugat Comas
  • Dilluns, 20 Juny 2016 10:58

Dinar Convergencia

Els regidors del grup municipal de Convergència i Unió estan satisfets del primer any de mandat municipal. Amb una trobada amb la premsa local, els convergents van posar en valor la seva aportació no tan sols al govern de la ciutat que comparteixen amb el PSC sinó que van reivindicar especialment dues herències del mandat passat, l'equilibri econòmic de l'Ajuntament i, sobretot, la Festa al Cel. "Ens vam passar el mandat passat resolent problemes econòmics de l'Ajuntament i gràcies a això ara ja es poden fer les primeres inversions", va assegurar Quim Fernàndez que també va defensar la Festa al Cel "com un bon exemple de la capacitat d'organització que té Mataró". Núria Calpe va anar més enllà i va assegurar que "quan d'aquí a cinc anys ja en portem vuit de Festa al Cel plenament exitosa i consolidada algú haurà de recordar qui va ser qui va apostar per ella des del primer moment".

Convergència vol recalcar la patent d'aquests dos actius de ciutat. Especialment la Festa al Cel reprenen als "que ataquen per atacar" i reivindiquen "l'evidència que és una aposta de ciutat amb beneficis directes pel comerç i la restauració i sobretot molta publicitat per a la ciutat", segons Fernàndez. El primer tinent d'Alcalde va assegurar que "a més estem donant una bona imatge com a ciutat capaç d'organitzar grans esdeveniments". El partit va tornar a assegurar que "per cada euro que val la Festa al Cel se'n recuperen quatre per a la ciutat". Fernàndez va reconèixer que li saben greu les crítiques al festival aeri.

Respecte a les relacions amb el PSC, Fernàndez va assegurar que "tenim diferències importants en matèria de política general i segurament n'hi haurà de més i de més importants, però el treball de ciutat se circumscriu al bon acord de govern que vam signar i l'important és que el govern funciona amb debat intern però treballa amb unitat".

Les regidores pròpies

La valoració que CiU fa del primer any dels quatre que té el mandat és "positiva, perquè hem pogut treballar des de les regidories més properes a les persones", en paraules del seu cap de cartell. Quim Fernàndez va glossar les polítiques empreses des de les diferents carteres que ostenten els convergents, incidint especialment en Promoció Econòmica i el TecnoCampus "que amb la Dolors Guillén encara funciona millor". Segons Fernàndez "en una quarta part del mandat hem complert una quarta part dels compromisos que teníem" i va elogiar l'Urbanisme de Calpe en àmbits com Cirera, la Ronda Barceló i El Rengle, els campionats estatals i internacionals organitzats pels clubs amb el suport d'Esports amb el regidor Font, la "tasca imprescindible d'Isabel Martínez a Benestar Social amb un tema que ens ha aparegut sobre la taula com és el dels refugiats" o la seva cartera de Cultura en la qual va remarcar el primer any de Can Marfà o l'activitat a la Nau Gaudí.

El Cafè Nou com a revulsiu
Pel futur, Convergència té com a gram trumfo la rehabilitació de l’edifici del Cafè Nou, un projecte de futur que volen convertir aquest espai en un motor cultural i turístic de la ciutat. “El Cafè Nou ens permetrà estirar la ciutat cap amunt i fer créixer l’eix que connecta amb la Nau Gaudí, i que transversalment connectarà el futur Corte Inglés, els mercats de la Plaça de Cuba i la Plaça Gran i la biblioteca Antoni Comas”, va assegurar Fernàndez que el va dotar d'importància estratègica, ja que “no es tracta només de recuperar un edifici, sinó d’impulsar un element turístic que faci venir gent de fora i ens ajudi a potenciar la ciutat”.