Nova comissió a l’Ajuntament per garantir una política de comunicació global amb els partits polítics

El grup de treball el presidirà el regidor de Serveis Centrals, Juan Carlos Jerez

  • Marta Gómez i Daniel Ferrer
  • Dimecres, 13 abril 2016 00:00

Ple ajuntament Abril

L’endemà del Ple Municipal del mes d’abril es va convocar, per primera vegada en aquest mandat, una roda de premsa amb els mitjans de comunicació per aclarir i poder respondre preguntes generades al Ple. Una de les explicacions que va donar l’alcalde, David Bote, va ser la creació d’una nova comissió de treball sobre els mitjans públics de comunicació local, amb representants de tots els grups. Es tracta d’un grup que el que pretén és garantir una política de comunicació que es comparteixi amb tots els partits polítics. “Volem posar sobre la taula un reglament per a constituir un Consell Assessor per vetllar per la política comunicativa”, assegurava Bote que deia que “era un compromís del Ple que volíem tirar endavant en aquest trimestre”. 

 

 

Amb la creació d’aquest nou grup de treball es “guanya en visió estratègica, en implementar l’agenda de l’Ajuntament i explotar-ne en altres aspectes, concretar la participació dels ciutadans, etcètera”, explicava Bote que elogiava poder fer aquest pas endavant. Així, el grup de treball garantirà una política de comunicació concreta “amb tot allò que és públic”, el mateix gabinet de premsa i garantirà l’espai i la pluralitat dels mitjans públics: Mataró Ràdio i M1TV. El regidor de Serveis Centrals, Juan Carlos Jerez, serà el qui presidirà el nou grup de treball. 

Més comissions

Des de l’Ajuntament també s’ha decidit tirar endavant altres comissions de treball com la de tarifació social, que és un grup de treball dins l'Àrea de Serveis Centrals, Promoció Econòmica i Comunicació, integrada pels representants dels grups i tècnics Benestar Social i Ingressos. Segons l'alcalde, amb aquesta comissió es vol “repensar tot allò que és competència de l’Ajuntament en matèria social”, i afegia: “per consolidar tots els esforços”. L’altra comissió de treball és la ja coneguda comissió informativa especial de Bon Govern, Ètica i Transparència, formada per representants de cada grup i regidora no adscrita. De fet, algun dels regidors de l’oposició podria acabar presidint aquesta comissió que, de moment, està presidint temporalment també el regidor Jerez