Ratificat el contracte amb l’SPAM i el trasllat a Cal Pilé

Tots els grups celebren el pas endavant i la bona entesa entre Ajuntament i SPAM

  • Marta Gómez i Daniel Ferrer
  • Divendres, 08 abril 2016 10:36

Joan Vinzo Ple municipal

Punt i final al conflicte amb la gossera municipal. Ahir, al Ple Municipal del mes d’abril, es va ratificar el decret d’alcaldia pel qual s’acordava la pròrroga del contracte per a la gestió del servei públic de recollida i acollida d’animals domèstics a la Societat Protectora d'Animals de Mataró (SPAM). Tot i les dificultats per part del públic i també la resta de regidors per escoltar les paraules del regidor de salut, Joan Vinzo -la protesta davant de l’Ajuntament per part de la PAC Mataró impedia fer-ho amb normalitat-, aquest va explicar que el refugi del carrer Galícia finalment deixarà de prestar el servei i es traslladarà al de Cal Pilé. Aquest trasllat es portarà a terme de mica en mica, ja que encara cal la construcció d’una gatera i l’adequació de les aigües pluvials al nou espai. Vinzo va assegurar que “hi ha hagut un llarg diàleg i un intens treball” per arribar a un acord definitiu i que, per part ambdues parts - Ajuntament i SPAM- “hi ha hagut sempre la voluntat de mantenir les instal·lacions a Mataró”.

Tots els grups municipals van celebrar la ratificació assegurant que “els animals de la ciutat es queden a la ciutat”, com deia la líder de Plataforma per Catalunya, Mònica Lora. Argument que van repetir diferents grups municipals. Des de la CUP es va voler manifestar el manteniment i la qualitat assistencial dels animals, VoleMataró va parlar de les millores a les instal·lacions, Ciutadans de “l’esforç i la bona entesa”, ERC-MÉS “d’una bona sortida per a tothom i també pel benestar dels animals” i ICV-EUiA a “la dignitat que es mereixen els animals”, “les instal·lacions òptimes” i “el treball que cal seguir fent en aquesta línia”. 

Solució temporal

Juli Cuéllar, el cap de la formació de la CUP, va demanar que “davant la pròrroga del contracte es busqui una solució definitiva”. Un argument al qual també es van sumar els del Partit Popular que sentenciaven el pas endavant com a “un problema arreglat temporalment” i ERC-MÉS que asseguraven que “cal una solució a llarg termini i la convocatòria del concurs públic ben aviat”.