ERC vol canviar el nom dels carrers dedicats als Borbons

La proposta es porta al Ple Municipal d’aquest dijous

  • Redacció
  • Dimecres, 13 Gener 2016 00:00

ple

Esquerra Republicana de Mataró havia de portar ahir al Ple Municipal ordinari una proposta de resolució que demana el canvi de nom dels carrers dedicats als Borbons. Des del grup municipal asseguren que “atès que la dinastia dels Borbons no destaca com a estàndard” de cap dels valors que es van tractar durant el projecte mataroní “Ciutat de Valors” i pel qual la ciutat va tractar de “recuperar i consolidar” aquests “valors col·lectius”, demanen que es “procedeixi a efectuar el canvi de nom dels carrers i espais públics: Ronda Alfons XII, Carrer Isabel II, Carrer Cristina i Carrer Amàlia”.

De la mateixa manera, els republicans demanen “encarregar un informe a la Comissió del Nomenclàtor que proposi noves denominacions, prioritzant la incorporació de la toponímia local, dels elements que formen part de la vida col·lectiva i de la memòria històrica, dels senyals d’identitat de la ciutat i dels personatges locals més rellevants, de manera que les noves denominacions siguin coherents amb els valors de la ciutat”. Des d’ERC volen que l’Ajuntament “faciliti els tràmits administratius” per efectuar el canvi “a més de proporcionar tota la informació necessària als veïns afectats pels canvis de denominació de carrers, de tal manera que es minimitzin les possibles molèsties que això els pugui comportar”.

El pròxim Ple Municipal se celebrarà aquest dijous, quan es determinarà si la proposta de resolució del grup municipal d’Esquerra Republicana s’aprova o no.