Bote mostra el seu malestar pel relleu en la gerència del Consorci Sanitari

L’alcalde escriu a Boi Ruiz per la manca de comunicació i participació en la decisió

  • Redacció
  • Dimecres, 01 Juliol 2015 11:44

Esperalba

El nou alcalde de la ciutat, el socialista David Bote, ha enviat una carta al conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, per expressar la seva disconformitat i malestar per la manca de comunicació a l’Ajuntament sobre el relleu del gerent del Consorci Sanitari del Maresme. Bote explica que es va assabentar pels mitjans que el gerent, Joaquim Esperalba, s’acomiadava del seu càrrec i que Ramon Cunillera seria el seu substitut. Un fet del qual els treballadors del consorci ja estaven informats. Va ser el president del Consorci, Josep Mañach, qui va informar el regidor de salut del consistori i això porta Bote a mostrar el seu desacord en les formes d’aquest cessament i aquest anunci.

En aquesta mateixa missiva, l’alcalde destaca que l’Hospital de Mataró és el servei públic més gran de la ciutat i que, sumat al fet que l’alcalde consta com a vicepresident de la junta als estatus del Consorci, li sembla una “descortesia” no haver estat informat personalment. “Històricament, tant l’ajuntament de Mataró com els seus alcaldes, han estat implicats en la creació i gestió del Consorci Sanitari del Maresme”, afegeix en el text.

Bote demana una reunió formal per parlar en profunditat del relleu en la gerència, ja que “no és de rebut haver estat absolutament ignorats a l’hora de prendre una decisió de la importància del canvi de gerent”.  Tot i esperar que l’afer no afecti “el respecte mutu”, l’alcalde també menciona en les seves paraules “el moment en el qual s’ha produït la notícia i la celeritat amb què s’ha fet públic el nom del futur gerent”.

Joaquim Esperalba ha posat punt final a 40 anys en el món de la sanitat pública. Esperalba, que ocupava el càrrec de gerent del Consorci des de juliol de 2011, havia dirigit la Clínica Aliança Mataronina fins a l’any 1991. També ha dirigit l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i l’Institut Català d’Oncologia.

Ramon Cunillera, per la seva banda, és metge de família i va ser director general del Consorci de Salut i Social de Catalunya i exdirectiu de la Corporació Salut del Maresme i la Selva.