Bote i Fernàndez mostren “cooperació i confiança mútues” en la signatura PSC-CiU

La creació de llocs de treball, l'espai públic i les polítiques socials centren el "Pacte pel Progrés de Mataró"

  • Cugat Comas
  • Dissabte, 13 Juny 2015 11:02

Ple d'investidura mandat Bote 2015

El PSC i CiU, David Bote i Quim Fernàndez. Aquest matí, dues hores abans de la constitució del nou Ajuntament s'ha signat el 'Pacte pel Progrés de Mataró', un acord de 26 planes que recull l'entesa entre els dos partits amb més suport en les darreres eleccions municipals que després de ser rivals les darreres legislatures ara s'han convertit en socis. "La gent va votar pluralitat i calien acords, comença ara una etapa de cooperació i confiança mútues", ha explicat David Bote. El pacte entre socialistes i convergents suposa, segons l'Alcalde in pectore, "haver trobat espais de trobada per tirar endavant aquesta ciutat" i articula un cartipàs en què tots dos partits estan representats en les àrees en què es divideix. "Hem ajuntat el talent de tots dos partits", defineix Bote al seu equip.

Ple d'investidura mandat Bote 2015

Amb la signatura, una encaixada, foto de família i fins i tot una abraçada. Bote i Fernàndez han exhibit sintonia en una signatura que ha comptat amb la resta de regidors que configuren un equip d'onze sobre vint-i-set regidors. Quim Fernàndez ha explicat que "l'acord uneix dos programes que no estaven tan allunyats i ens permet vetllar pels que pateixen més i per la promoció de ciutat". L'acord també recull expressament que cada partit tindrà llibertat en tots els aspectes no estrictament locals, com tot el relacionat amb el procés sobiranista: "Si alguna cosa no compartim tant, l’acord recull que hi ha llibertat per actuar com es vulgui", explica Fernàndez.

Record de 1979

Tots dos polítics han volgut recordar l'acord de 1979 quan tots dos partits ja van formar el primer govern de la represa democràtica, al costat del PSUC. "Llavors eren temps difícils i ara també estem en una situació complicada", ha valorat Fernàndez. "Posant-nos d'acord fem cas al que va dir la ciutadania en les passades eleccions, que ens van demanar precisament diàleg i discussió", valora Bote.

Prioritat: El Corte Inglés
En la línia del que havien esgrimit en campanya, tots dos partits han posat sobre la taula, com a gran prioritat, l'arribada d'El Corte Inglés per reactivar l'economia local. "El Corte Inglés ens demana estabilitat i seguretat i és el que hem de poder oferir-los" ha assegurat Bote. Respecte dels suports que faran falta per superar la barrera dels 14 regidors sent-ne només 11, tots dos partits han evitat apuntar únicament a ERC: "parlarem amb totes les forces de tradició democràtica i segur que podrem arribar a acords".

Ple d'investidura mandat Bote 2015