El Debat Definitiu, la campanya en joc

Els nou alcaldables intentaran atraure el vot del 30 per cent d’indecisos avui al Monumental

  • Redacció // Fotos: Anna Aluart
  • Dimarts, 19 Maig 2015 00:00

Ciutat 2014/2015, 9 candidats

Avui, a dos quarts de vuit, es decideix bona part de la sort de la campanya electoral municipal en ‘El debat definitiu’ que organitzen conjuntament Capgròs i Tot Mataró. El Teatre Monumental s’omplirà per veure com els nou alcaldables amb opcions reals d’entrar a l’Ajuntament contraposen les seves visions sobre economia, cohesió social i projecte de ciutat. El periodista Joan Salicrú serà l’encarregat de moderar i conduir un acte que tindrà una durada d’una hora i mitja de rellotge.

L’organització ja ha demanat als candidats i als seus equips de campanya que siguin concrets i il·lustratius en les seves intervencions. Això és el que farà decisiu un debat que també es podrà seguir en directe per Mataró Ràdio. Dimarts, a quarts de vuit, comença la partida decisiva. Aquella nit, quan hagi acabat, és probable que estigui força més clar qui governarà a Mataró.

El Debat Definitiu és una iniciativa dels dos setmanaris gratuïts de la capital del Maresme que compta amb el patrocini d’Europlàstics Navarro, International House Mataró, Grupo Marthe i Serveis Immobiliaris Urbenia. Esther Sánchez i Sánchez s’encarregarà de l’escenari.

Hi ha molts indecisos

L’enquesta electoral de La Riera 48, encarregada pels dos mitjans privats de la ciutat, revela que 3 de cada 10 enquestats encara no tenen decidit el sentit del seu vot. Hi ha una bossa de mataronins, doncs, que els dies de realitzar-se la mostra encara dubtaven sobre quina opció escollir. A aquesta bossa d’indecisos dirigiran els nou alcaldables els seus missatges. En aquesta franja de la població, de vot volàtil, es decidirà qui guanyarà el pròxim 24 de maig.

Tots nou alcaldables, Quim Fernàndez per CiU, David Bote pel PSC, José Manuel López pel PP, Mònica Lora, per PxC, Esteve Martínez per ICV-EUiA, Juli Cuéllar per la CUP, Francesc Teixidó d’ERC, Montse Morón de VoleMataró i Xavier Caravaca de Ciutadans, seuran a l’escenari del Monumental amb ganes d’esbossar les principals línies ideològiques i les propostes estrella dels seus programes. El debat es podrà seguir en directe a través de les xarxes socials amb l’etiqueta #debatmataro. El Tot Mataró i Maresme retransmetrà l’acte a través de @totmataro

Cal invitació

Per assegurar-se una butaca del Monumental, cal recollir invitació avui divendres a l’oficina del Tot Mataró –de 9h a 15h– i en cas que l’aforament no s’hagi superat hi haurà invitacions a taquilla per recollir mitja hora abans de l’inici del debat. L’expectació és màxima i ningú es vol perdre ‘El debat definitiu’.

La campanya electoral acabarà el 22 de maig a la mitjanit però a ningú escapa que, després de l’enquesta electoral publicada aquesta setmana per Capgròs i Tot Mataró, serà precisament el debat el gran referent dels últims dies abans que els mataronins emetin el seu dret a vot. Qui vulgui guanyar el 24-M abans haurà de vèncer en ‘El Debat Definitiu’. 

Tot el que vols saber de ‘El Debat Definitiu’

QUAN I ON?
El Debat Definitiu començarà a les 19:30h al Teatre Monumental i està previst que duri una hora i mitja.
És el segon cop que Capgròs i Tot Mataró es posen d’acord per organitzar conjuntament el debat electoral de referència en unes eleccions municipals de Mataró.

 EL MODERADOR
El periodista Joan Salicrú serà l’encarregat de conduir l’acte i moderar les intervencions dels nou alcaldables.
Salicrú és periodista, bon coneixedor de la política local i havia treballat a Capgròs. Actualment és articulista col·laborador del Tot Mataró.

ASSISTENTS
L’assistència com a públic a ‘El Debat Definitiu’ és òbviament gratuïta però cal recollir invitació de forma prèvia. Avui divendres és el darrer dia per fer-ho a les oficines dels dos mitjans organitzadors.
El mateix dimarts, a les 19h, es dispensaran a taquilla el sobrant d’invitacions.

COM SEGUIR-LO?
Per tots aquells que no puguin seguir ‘in situ’ El Debat Definitiu, Mataró Ràdio n’emetrà la senyal en directe, sumant la seva audiència al públic que hi haurà al Monumental. També a les xarxes socials es podrà seguir el debat amb #debatmataro

QUI GUANYARÀ?
Cada debat electoral se sap com comença però no quan acaba. Els 9 alcaldables intentaran captar l’atenció del públic i sumar adeptes al seu discurs.
Un cop acabat, els respectius líders valoraran quin ha estat el guanyador del debat, que esdevindrà favorit el 24-M.

El 24-M
El diumenge dia 24, que cau enmig del pont de la Fira, els mataronins escolliran els 27 regidors de l’Ajuntament pels pròxims 4 anys.
El Tot Mataró i Maresme farà cobertura especial oferint resultats i reaccions dels protagonistes.