La major part de mataronins es declaren de centre i centre-esquerra

La banda esquerra moderada és molt més majoritària que la dreta de l'eix

  • Redacció
  • Dijous, 14 Maig 2015 09:54

Els mataronins a l'eix E-D


Tres de cada 10 enquestats se situen just al mig de l’eix horitzontal esquerra-dreta on se situen ideolòigicament els partits i les persones. Preguntats per on s’ubicarien en un eix en el que 0 és extrema esquerra i 10 extrema dreta, la major part, quasi un 60 per cent, s’ubiquen a la forquilla entre el 3 i el 5 pel que sociològicament es pot dir que Mataró és una ciutat de centre-esquerra. Deixant de banda els que prefereixen no respondre la pregunta, les opcions moderades d’esquerra són manifestament superiors a la dreta ideològica, que entre les opcions 6, 7 i 8 no arriben a un 15 per cent dels enquestats.

En aquest cas s’entén que el fenomen d’ocultar la preferència pot esbiaixar la resposta cap a les opcions esquerranoses.

Partits que esquiven l'eix
Que els mataronins se senten en la seva majoria de centre-esquerra se sap en un moment en què precisament hi ha partits que voluntàriament no se signifiquen en aquest eix i el declaren obsolet. Així, hi ha forces emergents que esquiven quan se’ls pregunta la identificació en barems com els que incloïa aquesta pregunta.