El Sí a la independència guanyaria en un referèndum amb la meitat dels vots

L'opció independentista es queda a poques dècimes del 50 per cent

  • Redacció
  • Dijous, 14 Maig 2015 09:52

Enquesta


L’independentisme dels mataronins és majoritari i es queda a poques dècimes d’assolir la meitat dels enquestats. Formulada la pregunta que caracteritzaria un hipotètic referèndum d’independència, el 48,48 dels enquestats responen amb el Sí, mentre que l’opció del No es queda a 12 punts percentuals de diferència, en un 36,68 per cent de les respostes.
Com sempre que es planteja aquesta opció, hi ha una bossa d’indecisos o que prefereixen no respondre que en aquest cas no arriba al 15 per cent.

Aquest índex revela que el procés sobiranista, en el qual s’insereix de ple aquesta campanya electoral local, polaritza les opcions dels mataronins en dues opcions amb una d’elles de clara guanyadora.

Tant català com espanyol
En contraposició al Sí majoritari a la independència, a la pregunta sobre com se senten els mataronins el 40 per cent diuen que “tan espanyol com català”, superant el 5 punts els que se senten “només català”. Amb un 16 per cent hi ha els “més català que espanyol” i només l’1,59 per cent se senten sols espanyols.