Notable desconeixement general de la identitat dels alcaldables

Només Fernàndez i Bote se situen en un 20 per cent de popularitat

  • Redacció
  • Dijous, 14 Maig 2015 09:48

Enquesta

La majoria de mataronins té un gran desconeixement dels seus polítics, tant dels que porten diferents legislatures a les espatlles, sigui dins de l’Ajuntament o al capdavant de les seves candidatures, com dels nous. L’índex de coneixement s’obtenia depenent de si l’entrevistat era capaç d’identificar el nom o el cognom del candidat quan se li preguntava pel partit. “Em pot dir el nom o cognom del candidat del partit x” era la pregunta, i les respostes dibuixen un escenari de desconeixement molt notable, amb només Joaquim Fernàndez per sobre del 20 per cent de coneixement.

Fins i tot l’Alcalde sortint, Joan Mora, es queda poc per sobre del 50 per cent. Hi ha casos extrems com el de Xavier Caravaca qui, tot i encapçalar una llista cridada a protagonitzar un dels cops d’efecte el 24 de maig –pronòstic d’entrada a l’Ajuntament amb fins a quatre regidors– menys d’un 1 per cent dels enquestats coneix la identitat del cap de llista.

D’aquest índex es desprèn que tot i ser un autèntic nouvingut, David Bote, amb un any de precampanya, se situa molt a prop de Quim Fernàndez, amb tot un mandat com a home fort de CiU i quasi 20 anys de regidor a l’Ajuntament. Francesc Teixidó capitalitza el fet de ser alcaldable per terceres municipals seguides i en el cas tant de José Manuel López com de Mònica Lora, que no arriben al 10 per cent, es pot donar el cas que el fort és la marca del partit i no el rostre que l’encapçala.

Mora, encara desconegut
Un dels resultats que sorprenen d’aquesta pregunta, feta als enquestats per La Riera 48, és que només el 55,98 per cent encerten a dir el nom de l’Alcalde actual, Joan Mora. Això suposa que 4 de cada 10 ignoren la identitat del seu Alcalde. Tot i això, Mora obté més del doble de la popularitat del seu successor Joaquim Fernàndez, índex que reforça la teoria que si CiU hagués repetit cap de cartell en la figura de l’actual Alcalde, capitalitzaria millor l’obra de govern feta.