La intenció de vot eixampla la distància de CiU

El 30 per cent dels enquestats, però, encara està indecís

  • Redacció
  • Dijous, 14 Maig 2015 09:43

La intenció directa de vot reflecteix l’opció escollida pels enquestats quan se’ls pregunta, mentre que la projecció de regidors a l’Ajuntament es fa després de “cuinar” els resultats. Si es veu la resposta que les persones que van respondre a l’enquesta van donar a la pregunta, es reprodueix, en certa manera, el repartiment de forces amb la penalització del vot ocult que tenen partits com el PSC –que aquí es veu superat per ERC– o sobretot el PP i PxC.

Atenent a la intenció directa es pot deduir que la distància de CiU s’eixampla i sobretot que la bossa d’indecisos era, abans de la campanya, encara molt important. Així, més del 30 per cent responen no saber, encara, a qui votar tot i manifestar la voluntat de fer-ho.

Fernàndez, el favorit
A la pregunta de “Qui creu que serà el proper Alcalde de Mataró” més del 35 per cent dels enquestats han respost que Quim Fernàndez. L’Alcaldable de CiU és doncs el gran favorit i es percep ja com a guanyador. Tant Teixidó com Bote obtenen un 5 i escaig per cent de respostes que els donen com a alcaldes