L’atur i la precarietat laboral, els grans problemes de Mataró

La immigració és la segona resposta, a molta diferència de la situació econòmica

  • Redacció
  • Dimecres, 13 Maig 2015 09:26

Les principals preocupacions

L’atur i la precarietat laboral són el gran maldecap dels mataronins i mataronines. La ciutat que tot just el darrer mes ha baixat per primer cop en anys d’un 20 per cent de desocupats, veu com els seus habitants, segons es desprèn de l’enquesta de La Riera 48, també tenen l’atur com a principal problema de la ciutat. El 32,12 per cent dels enquestats cita l’atur i la precarietat com el gran mal de la ciutat, seguit a molta distància de la immigració, amb un 9,79 per cent.

La poca netedat dels carrers, la inseguretat ciutadana i la insatisfacció amb la política superen el 5 per cent de preocupacions i de la resta de la llista hi caben percepcions com l’incivisme o la manca de solucions pel transport de les persones.

Cap aspecte positiu
El 20,34 per cent dels enquestats van respondre que “Cap” a la pregunta que demanava citar un aspecte positiu de la ciutat. Hi ha, es dedueix, una important  manca d’autoestima, ja que els aspectes destacats –Qualitat de vida, platja o turisme– no passen del 10 per cent de respostes obtingudes.
Esquemes eleccions