El PP proposa una ruta turística vinculada a Miquel Biada i el primer tren

Assegura que crearia fins a 150 llocs de treball i també hi destinarien el Vapor Gordils

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 11 Maig 2015 16:31

PP Camacho i Pastor

El candidat del PP a Mataró, José Manuel López, vol promocionar la ciutat a través del tren. Aprofitant la xarxa de Rodalies, els populars proposen la creació del 'Tren Miquel Biada', un circuit turístic per la ciutat que començaria ja dins dels combois de la R1. L'activitat vol emmirallar-se en el 'Tren Cervantes' existent a Alcalà de Henares, una activitat reservada per als caps de setmana i la temporada turística, en la qual un grup d'actors caracteritzats d'època expliquen la història del personatge i es converteixen en guies turístics a la ciutat de destí. El projecte turístic del PP de Mataró inclou també la rehabilitació del Vapor Gordils per fer-hi un centre d'interpretació del ferrocarril.

L'alcaldable popular va presentar el projecte davant de les vies de la línia de Rodalies, dilluns, acompanyat de la Ministra de Foment Ana Pastor i la presidenta del PP català Alícia Sànchez-Camacho. López assegura que la ciutat "necessita diversificar la seva activitat econòmica" i calcula que amb el projecte turístic del ferrocarril es podrien generar entre 100 i 150 llocs de treball en una ciutat que, lamenta, té una important taxa d'atur. El PP vol que Miquel Biada i el fet que Mataró sigui la primera ciutat de l'estat espanyol on va començar a funcionar el ferrocarril, serveixi com a reclam turístic. En aquest sentit, la ministra de Fomento, Ana Pastor, va prometre que el govern espanyol "donarà suport al projecte perquè pot potenciar encara més el turisme".

Pastor defensa la inversió feta en Rodalies
La ministra de Fomento, Ana Pastor, va assegurar a Mataró que el govern espanyol "està apostant pels catalans i pel tren", mentre que altres, en referència al Govern de la Generalitat, "només li han canviat el nom al tren". La ministra entrava així en la campanya de les eleccions municipals a Catalunya, reivindicant la inversió feta per l'executiu de Mariano Rajoy en la xarxa de Rodalies. Pastor treu pit pels "més de 4.000 milions d'euros d'inversió aquesta legislatura" i pel finançament del preu dels bitllets, alhora que assegura que "la Generalitat només puja al tren en campanya electoral perquè no pot fer balanç de cap obra pública de rellevància".