El PSC confia a una candidatura revolucionària el retorn al govern de Mataró

Bote encapçala una llista amb només un dels actuals regidors i fora de les posicions de sortida

David Bote

Renovació total o, fins i tot, revolució. La llista electoral del PSC per a les pròximes eleccions municipals a Mataró és tota una declaració d'intencions dels "nous temps" que preconitza el candidat David Bote des que va ser escollit com a alcaldable. El propi Bote i el primer secretari Xesco Gomar han preparat una candidatura eminentment rupturista amb el passat, en la que només hi figura un sol dels actuals vuit regidors socialistes a l'Ajuntament, Joan Antoni Ciller, al 24, lluny de les posicions de sortida.

Ni Joan Antoni Baron ni cap dels membres del seu equip actual de col·laboradors més directes és present a la llista, que tanquen en els seus tres últims llocs l'exalcalde Manuel Mas al 27, la Diputada al Parlament Alícia Romero al 26 i el propi Xesco Gomar al 25.

El nou PSC de David Bote comença per la seva figura com a cap de llista, segueix amb accions com el codi ètic que va subscriure diumenge passat –i que tots els candidats de la papereta també faran seu– i arriba a una candidatura amb la que el partit s'ha fixat l'objectiu de recuperar el govern de la ciutat. Ho fa amb una aposta per quadres propis i altres d'independents com el número 3, Miquel Àngel Vadell o la número 4, Marisa Merchán.

Una renovació completa

La candidatura que encapçalarà David Bote ja havia anunciat com a número dos l'advocada Núria Moreno fa dies. Si Moreno es pot considerar "nova" per la política local, es pot dir el mateix de la resta de candidats socialistes en posicions de possible sortida. Així el número tres serà Miquel Àngel Vadell, pedagog de l'escola d'adults de Can Noé i la quatre Marisa Merchán Cienfuegos, molt coneguda al Pla d'en Boet. La llista és paritària i inclou candidats dels diferents barris. El 5 serà el pediatra i membre de la gerència de l'Hospital Germans Trias Joan Vinzo i el 6 un Juan Carlos Jérez que és Policia Local de Badalona en excedència. La número 7, Marga Riera, és pintora i coneguda en els cercles artístics locals, Anna Villarreal –la 8– és advocada  i Elizabeth Ruz, tècnica de recursos humans i també independent completa el Top-10.

La Candidatura del PSC

1. David Bote
2. Núria Moreno
3. Miquel Àngel Vadell
4. Marisa Merchán Cienfuegos
5. Joan Vinzo
6. Juan Carlos Jérez
7. Marga Riera
8. Anna Villarreal
9. Elizabeth Ruth
10. Antonio Lorente
11. Dani Hurtado
12. Raquel Rubio
13. José Antonio Ricis
14. Carlos Rincón
15. Rosa Herrero
16. Concepción Manzano
17. Luis Rico
18. Toni Pérez
19. Maria Rosario Ramírez
20. José Dapena
21. Montse Ruiz
22. Carme Mundó
23. Presentación Gámiz
24. Joan Antoni Ciller
25. Xesco Gomar
26. Alícia Romero
27. Manuel Mas

S1: Concepción Arcos
S2: José Gómez
S3: Pascual Fernández