La polèmica del passat Carnestoltes arriba al Ple Municipal

La moció del PP per replantejar la festa a nivell local no prospera

  • Redacció
  • Dilluns, 09 Març 2015 10:20

Els Portafardells van anar al Ple Municipal

Com ja se sabia, la polèmica associada a la darrera edició del Carnestoltes de Mataró va arribar al Ple Municipal, amb una doble moció del Partit Popular i Plataforma per Catalunya. El PP demanava en una proposta de resolució replantejar el Carnestoltes de Mataró arran de les polèmiques dels darrers tres anys i José Manuel López ho va defensar assegurant que “per Carnestoltes no tot s’hi val. La sàtira, la ironia i la pell fina cadascú la té quan la té i en aquesta ciutat i per part de determinades persones s’ha traspassat el límit, que és el respecte a les persones”. En aquest punt López va diferenciar les “persones públiques” de les que no ho són. “Només diem que cal fer un pensament”, va acabar dient.

El debat de la moció, que no va prosperar, va comptar amb un estira-i-arronsa entre la CUP i el propi PP. Tant els independentistes com ICV-EUiA es van mostrar contraris a “posar límits a una festa transgressora” i des del PSC Joan Antoni Baron va qualificar de “totalment oportunista la polèmica, la disfressa és patètica però no contribuirem a la criminalització de la festa”. Només el PP i PxC van votar a favor de la moció.

Aparició dels Portafardells
A l’inici del Ple Municipal els Portafardells, la comparsa que fora del programa oficial apareix cada divendres i diumenge de Carnaval, va fer acte de presència fora del calendari per llegir un versot crític amb el fet que la polèmica arribés al Ple.