L’Ajuntament aprova dos milions d’inversions

S’aposta per cobrir tres pistes poliesportives, el futur Angeleta i benestar social

  • Redacció
  • Dimecres, 11 Febrer 2015 18:52

Ajuntament de Mataró

L’Ajuntament de Mataró pot invertir. Aquesta és, potser, la notícia. Una autèntica novetat que va arribar al Ple Municipal en forma de modificació d’uns pressupostos que no s’han aprovat i l’acceptació d’una subvenció de la Diputació. Si a aquestes dues partides s’hi sumen l’estalvi que ha pogut generar l’Ajuntament, ens trobem davant d’una situació quasi inèdita en aquest mandat: el govern anunciant inversions.

De les partides aprovades, n’hi ha de corrents com els fons bibliogràfics de les biblioteques i d’altres de noves entre les quals destaca la cobertura de tres pistes poliesportives, més dotacions a entitats de l’àmbit social o la restauració de la xemeneia de la nau que ha d’acollir la futura Angeleta Ferrer. També hi ha una partida per a la restauració de la Capella dels Dolors, concretament dels quadres de Viladomat.

Crítiques per el com

La tramitació d’aquestes inversions no va estar, al Ple, exempta de polèmica. Fins i tot en va provocar una suspensió de més d’un quart d’hora perquè el Secretari i l’Interventor validessin l’operació que es duia a votació i que rebia ampli suport, tot i que l’oposició no hi escatimava crítiques. El reguitzell d’acusacions al govern de no dialogar, complir terminis ni treballar d’acord al que marquen els reglaments, va ser llarg, des de tots els seients del saló on no hi ha convergents.
Visiblement molestos, els representants de la resta de partits no van dubtar en titllar d’electoralistes els anuncis continguts en els quasi dos milions d’inversions anunciats. Tots els grups van denunciar “l’opacitat” del govern i també van criticar haver negociat abans amb algunes entitats beneficiàries que amb els mateixos grups. El punt, però, va prosperar en la votació.

Les principals inversions aprovades

Tres pistes poliesportives
S’aprova cobrir a partir de l’estiu les pistes poliesportives de l’Eusebi Millan, adjacent al Palau Mora i de Cirera, per arreserar-les de la pluja i perquè puguin tenir, també, altres usos a més de l’esportiu.

SAD, AGIMM i  Fundació Sant Joaquim
El Servei d’Atenció Domiciliària, l’entitat AGIMM per l’accessabilitat Universal i la gestió del Menjador de Sant Joaquim s’enduen 145.000 euros per la seva funció en l’àmbit del Benestar Social.

Dolors i Can Marfà
Es destinen 177.000 euros a una subvenció per restaurar els quadres de Viladomat de la Capella dels Dolors amb Generalitat i Diputació i 75.000 euros a Can Marfà per posar en funcionament el Museu del Gènere de Punt

EB de Cerdanyola
Una nova inversió de 60.000 euros aquest 2015 permetrà obres per adequar aquesta Escola Bressol a la normativa. Les obres es faran per Setmana Santa

La xemeneia de l’Angeleta
La restauració de la xemeneia, de Can Fàgregas del Paper requerirà 190.000 euros. És un pas necessari per fer possible les obres del futur Angeleta Ferrer.