Proposta d’ordenances fiscals amb congelació general de tributs

És el darrer any que l’Ajuntament pot aplicar el topall perquè no pugi l’IBI

  • Redacció
  • Dilluns, 03 Novembre 2014 12:19

Ple Novembre

Les ordenances fiscals, taxes i preus públics per l’any que ve a Mataró van superar el primer tràmit, dijous passat, al Ple Municipal. L’aprovació inicial de les ordenances va ser fàcil des del moment en què la majoria dels tributs municipals no experimenten cap variació respecte del 2014, a excepció de l’Impost de Béns Immobles (IBI) i de la taxa de cementiris. Les tarifes de l’aigua també queden congelades respecte a aquest any. Només PxC i CUP van votar en contra de les ordenances mentre que PSC, PP i ICV-EUiA es van abstenir per facilitar el tràmit i esperar a valorar políticament les ordenances en el marc del paquet complet, amb el pressupost, a presentar en les properes setmanes.

L’impacte de la modificació de les ordenances sobre el contribuent mitjà de cara a l’any que ve pot representar un increment d’uns 14,86 euros i de 13,19 euros en el cas que el contribuent sigui una empresa amb xifra de negocis superior a 1 milió d’euros. Els rebuts de l’IBI s’incrementen com a màxim un 3,855 per cent, tal com estava previst, ja que per tercer any consecutiu s’ha establert aquest topall per pal·liar els efectes de la revisió cadastral.

El 2016 pujarà l’IBI

Es dóna la circumstància que aquest és el darrer any que la normativa permet aplicar aquest topall pel que el proper govern municipal haurà de dur a aprovació, a finals de 2015, una pujada d’ordenances obligada. La taxa de cementiris s’incrementarà d’acord amb l’IPC més 2 punts, en compliment del plec de clàusules del contracte amb l’empresa que és la concessionària d’aquest servei.

Noves taxes i preus públics

Entre les novetats hi ha l’establiment de noves taxes en l’establiment de llicències ambientals, autoritzacions ambientals i comunicacions prèvies per telefonia mòbil i també s’aplicarà un nou escalat per a les ocupacions ocasionals de la via pública que té en compte els m2 emprats.  Quant als preus públics, els de la brossa comercial es mantenen, però s’introdueix com a novetat una reducció del 50 per cent de la tarifa vigent per a tot aquell comerç que tingui un horari d’obertura de tres o menys dies a la setmana.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: