12 entitats de dones demanen la dimissió de la regidora d’Igualtat

Reclamen el cessament d’Olga Ortiz pel seu suport a la llei Gallardón sobre l’avortament

  • Redacció
  • Dimarts, 04 Març 2014 11:22

VOCALIA DE DONES

12 entitats i vocalies de dones de la ciutat de Mataró van fer pinya dilluns en roda de premsa per demanar la dimissió de la regidora de Família, Benestar Social, Salut i Consum Olga Ortiz. Les entitats asseguren que la regidora, que té les competències d’igualtat “no ens representa després del seu posicionament contra la declaració de rebuig a la reforma de la llei de l’avortament”. Les entitats recorden que en el Consell d’Igualtat, que presideix la mateixa Ortiz, es va votar per àmplia majoria el rebuig a la reforma. La regidora, igual que l’altre membre d’UDC del govern Pere Galbany i que el regidor Ramon Reixach van votar contra el rebuig en Junta de Portaveus i al Ple Municipal. Ara les entitats demanen el seu cap i, en cas que no dimiteixi, que l’Alcalde li retiri les competències d’Igualtat i la presidència del Consell Municipal d’Igualtat Home-Dona.

Signen el document que demana la dimissió d’Ortiz les vocalies de dones de Rocafonda-L’Esperança-Ciutat Jardí, el Pla d’en Boet-El Rengle, Pati de Can Marchal, Dones Reporteres, Grup de suport a les Mujeres de Matagalpa, el MEM, l’Hora Violeta, dones de CCOO, UGT, i el PSC, ICV-EUiA i la CUP.

Per les entitats el sentit del vot d’Ortiz “representa un clar posicionament a favor de retallar el dret de les dones a decidir sobre el seu propi cos i significa estar a favor de tornar, com a dones, més de trenta anys enrere i situar l’Estat espanyol entre els que mantenen les dones sota la tutela masculina i de les jerarquies eclesiàstiques”