Acomiaden el gerent de PUMSA per evitar el concurs de creditors

El deute per l’edifici del Rengle pot provocar la fallida de la companyia municipal d'urbanisme

  • Cugat Comas
  • Dimarts, 14 Gener 2014 10:59

El gerent de PUMSA, César Fernández

César Fernández, el plenipotenciari gerent de PUMSA, deixarà el seu càrrec després del Consell d’Administració de la companyia municipal d’urbanisme. Així ho va avançar La Vanguardia i així ho va confirmar l’Alcalde en la roda de premsa posterior al Ple en la que va voler emmarcar el cessament de Fernández en la reestructuració de tota l’empresa iniciada amb la fusió de les companyies municipals, la reducció de plantilles i que actualment està esquivant el concurs de creditors en el que podria caure aviat. “Hem de fer tot el possible perquè PUMSA treballi de forma autònoma i hem de completar la tasca de treballar més coordinadament amb l’Ajuntament”, afirma Joan Mora. De moment el càrrec de Fernández no tindrà substitut i la companyia es dirigirà des de la mateixa àrea d’urbanisme de l’Ajuntament.

La figura de César Fernández era una de les més peculiars de l’organigrama municipal. El seu contracte, signat amb l’anterior govern, el convertia en l’executiu més ben pagat de l’Ajuntament, molt per sobre dels propis regidors i Alcalde. A més, segons han transcendit detalls contractuals del gerent, tenia un contracte originari per cobrar 45 dies per any treballat. Com la resta de treballadors de PUMSA, a més, Fernández disposava d’un pla de pensions de 130.000 euros. Aquests condicionants van prescriure amb la darrera reforma laboral.

Les darreres setmanes el govern municipal ha estat informant els diferents grups de les negociacions amb Fernández per tal que el seu cessament fos de mutu acord i partint d'unes condicions diferents, al voltant de 20 dies per any treballat. La figura de Fernández va ser molt criticada per l’entorn de CiU tant des de l’oposició com després del seu pas al govern, quan el mateix gerent no va posar el càrrec a disposició com sí que van fer els altres càrrecs de confiança de l’antic tripartit. Si el gerent no accepta les condicions i presenta un plet legal, té molts números per guanyar-lo a l'Ajuntament, s'assegura.

El Rengle pot fer caure l’empresa
El comiat de l’executiu que va ser el cervell de l’època més expansionista de PUMSA forma part de tot un procés per tal de “salvar” l’empresa municipal del concurs de creditors. La peça clau del deute acumulat és la coneguda rèmora de l’edifici del Rengle, que representa uns 30 milions del total del deute arrossegat de l’empresa. Joan Mora assegura que “seguim negociant amb FCC, tenim clar que hem de pagar, però volem buscar fórmules que permetin fer front a aquest compromís sense comprometre l’empresa sencera i l’Ajuntament al darrere”. La ‘nova’ PUMSA treballarà coordinada des d’Urbanisme, sense la figura destacada d’un gerent i amb l’objectiu d'anar reestructurant el deute perquè l’Ajuntament no l’hagi d’absorbir.