Les ordenances s’aproven inicialment de forma fàcil

PSC, PP, ICV-EUiA i CUP s’abstenen però exigeixen conèixer el pressupost

  • Redacció
  • Dijous, 31 Octubre 2013 11:06

Ramon Reixach2

Les ordenances fiscals i les taxes i preus públics van passar ahir en Ple Municipal el seu primer sedàs en forma d’aprovació inicial. La proposta ja coneguda de congelació general de tributs –a excepció de l’IBI i la taxa de cementiris, amb augments “obligats”– sols va trobar el vot en contra de PxC i el govern va rebre la complicitat dels altres quatre grups de l’oposició en forma d’abstenció. Això sí, tots quatre van exigir conèixer la proposta de pressupost municipal per poder donar suport definitiu a les ordenances. El govern té un mes per presentar proposta de pressupost que convenci almenys el PSC per sumar-s’hi o abstenir-s’hi.

Per Ramon Reixach “la proposta és un punt intermedi entre la insuficiència de recursos en la que es troba l’Ajuntament per fer front a la seva despesa i la demanda de la gent d’una certa moratòria en la pressió fiscal perquè els efectes de la crisi ja són prou durs”. La proposta governamental va comptar amb el beneplàcit general per aquesta congelació de tributs però tots els partits van demanar conèixer el pressupost. L'única excepció va ser PxC que ja va rebutjar la proposta “perquè es congelen ara unes ordenances que ja no haurien d’haver pujat fa un any”, segons paraules de Mònica Lora.

Conèixer els pressupostos

Les intervencions de la resta de grups van ser molt similars en el sentit de demanar el pressupost i el PAM per poder valorar millor un hipotètic suport final a les ordenances. En aquesta línia es va expressar Montse López del PSC “no sabem com repercutiran aquestes ordenances en el pressupost i ens agradaria poder-ho valorar conjuntament” i José Manuel López del PP que va reconèixer que “ens agrada la música del que presenten però fa falta saber què es podrà fer amb els recursos que tindrem”. Pel que fa a ICV-EUiA el seu portaveu Esteve Martínez va acusar el govern de “jugar amb la confusió i el discurs apocalíptic i després congelar impostos” i des de la CUP Xevi Safont-Tria va insistir a aplicar de major manera la tarificació social.