El contracte de concessió del bar del TCM podria contenir clàusules nul·les

El PP demana a l’Ajuntament que estudiï la situació i exigeix responsabilitats a Alícia Romero i Joan Antoni Baron

  • Cugat Comas
  • Dimarts, 22 Octubre 2013 11:19

 TCM, Tecnocampus mataró.05

El contracte de concessió del servei de restauració del TCM que l’EPE TecnoCampus i l’empresa Eurest van signar el dia abans de la jornada de reflexió de les darreres municipals incomplia flagrantment el plec de condicions del concurs de mesos enrere i per tant té clàusules que poden ser declarades nul·les. Aquesta és una de les conclusions més importants a les que arriba l’informe encarregat per l’Ajuntament i que posa en dubte molts dels passos fets pel govern de llavors que sí que havien estat avalats pel secretari municipal. La polèmica pel bar del TCM rebrota ara de la mà d’aquest informe fet públic pel Partit Popular i sobre el que el govern es reserva la paraula fins que no l’hagi analitzat a fons.

José Manuel López, president del PP de Mataró és clar: “el que diu aquest informe és que el contracte pot ser nul, pel que Mataró podria no haver de pagar els 600.000 euros d’indemnització que està pagant”. L’informe obre la porta a litigar judicialment amb Eurest i en aquest cas es podrien desprendre responsabilitats de qui va negociar el contracte –el TecnoCampus que liderava Alícia Romero– i qui el va signar, l’Alcalde Joan Antoni Baron. Pel PP “preval l’informe encarregat externament que el del secretari, perquè obre la porta a que la ciutat recuperi 600.000 euros que es poden destinar a altres coses que a indemnitzar el beneficiari d’un contracte fet a mida”, segons paraules de López. El regidor popular demana al govern que actuï per “avaluar què convé a la ciutat” i espera amb candeletes el pronunciament de l’Oficina Antifrau que en les properes setmanes ha de resoldre sobre el cas després que el mateix grup municipal hi elevés tota la informació del cas. Ara aquest informe reforça la teoria que hi podria haver hagut irregularitats en la concessió.

Pel PP és clar que “ens hem carregat de raó quan des del primer dia vam denunciar que no era normal aquest contracte signat que contradiu el plec de clàusules del concurs públic que guanya l’empresa”. En aquest sentit apunten a l’antic govern de la ciutat que “haurà de respondre si es demostra que s’ha creat un perjudici greu a la ciutat”.

El PSC ha convocat per aquesta tarda una roda de premsa per explicar el seu posicionament després de l’informe.