Reixach confia en poder aprovar conjuntament les ordenances i els pressupostos

Assegura que els impostos podrien no pujar d’acord amb l’IPC com estava previst

  • Cugat Comas
  • Dimarts, 15 Octubre 2013 13:39

Ple de Pressupostos

A Ramon Reixach se li ha girat feina. El regidor d’administració ciutadana és l’encarregat, en el grup de 8 regidors del govern local, de fer la proposta d’ordenances i pressupostos pel 2014, dues de les votacions més transcendents en el dia a dia de l’administració local i que hauran d’anar a aprovació abans de finals d’any. Reixach confia que l’avantprojecte d’ordenances que ja ha fet arribar als grups municipals rebi suports perquè, explica, podria incloure sols els augments de l’IBI i la taxa de cementiris que vénen donats per compromisos anteriors. “Havíem plantejat un augment d’altres tributs d’acord amb l’IPC però entenem que aquest és un moment especialment dur i que hem de prioritzar no augmentar la pressió fiscal sobre els mataronins”.

Reixach es mostra comprensiu amb les condicions que el PSC ha posat per negociar les ordenances, una de les quals és debatre-les conjuntament amb el pressupost. “Em sembla raonable si tots partim de la premissa que fan falta els pressupostos de l’any que ve perquè l’Ajuntament es pugui endeutar, sobretot per pagar la factura del Rengle”, assegura el regidor. Reixach apunta que “confio en les parts i en el fet que hi podrà haver un acord perquè les ordenances no recullen cap augment significatiu i el pressupost no té gaire marge, serà eminentment continuista, negociarem fins al darrer moment el poc que hi ha a negociar”, explica. Segons el calendari previst, a finals d’aquest mes s’hauria de fer l’aprovació inicial d’ordenances i la definitiva, com és tradició, la darrera setmana de desembre.

Equitat i facilitats
De l’avantprojecte sobre el qual es negocia amb els grups municipals, Reixach explica que “són unes ordenances continuistes en què l’augment de l’IBI i la taxa de cementiris ja estan compromesos i, per contra, s’introdueixen noves mesures, com més franges per a la brossa comercial per millorar l’equitat i majors facilitats de fraccionament en el pagament”. Situant-se en un escenari “ideal”, Reixach confiaria en “un suport majoritari dels grups al paquet d’ordenances i pressupost perquè a partir d’aquí podrem activar la cadena de mecanismes que permetin modular l’acció de tot l’Ajuntament”.