El PP vol esgrimir responsabilitats per la crema d’una bandera espanyola durant el ‘No n’hi ha prou!’

Reclamen la dimissió de la regidora de Via Pública, Núria Calpe i denuncien els fets als Mossos

  • Mireia Biel
  • Dimarts, 30 Juliol 2013 17:18

Jose Manuel Lopez pp

El grup municipal del Partit Popular a Mataró exigeix responsabilitats per la crema d’una bandera espanyola durant l’acte del ‘No n’hi ha prou!’ el dia 28 de juliol. El líder del PP a la ciutat, José Manuel López, reclama la dimissió de la regidora de Via Pública, Núria Calpe per no haver previst els incidents, alhora que ha anunciat que el grup municipal ha presentat una denúncia als Mossos d’Esquadra.

La crema d’una bandera espanyola per segon any consecutiu durant el ‘No n’hi ha prou!’ del passat dia 28 a la nit ha provocat la reacció dels populars. Per això, José Manuel López, líder del Partit Popular a Mataró, ha reclamat que “la responsable de la seguretat municipal, Núria Calpe, dimiteixi”. Exigeixen que Calpe plegui per “no haver previst uns incidents que tenien un índex de probabilitat molt alt de produir-se”.

Denúncia als Mossos

En el mateix sentit, López ha dit que cal depurar responsabilitats perquè “no podem tolerar que un grup de radicals vulgui monopolitzar les celebracions de Les Santes” i veu la crema d’una bandera espanyola com una ofensa “per tots els mataronins que ens hi sentim identificats igual que amb la senyera”.

Per això, el PP ha presentat també una denúncia als Mossos amb una gravació dels incidents i López ha manifestat que “es podia haver previst un dispositiu per evitar-ho”.L’any passat ja es va produir una situació similar en el mateix acte. Aleshores, el PP va entendre que “era un fet aïllat i imprevisible” i per això no va emprendre accions legals.

Condemna a les xarxes socials

Per últim, López ha lamentat que l’Alcalde “no hagi demanat perdó públicament” pels fets i ha afirmat que “semblava ben bé un acte de partit, cosa que no podem tolerar enmig d’una Festa Major que és de tots els mataronins”. L’alcalde Joan Mora s’ha manifestat al respecte mitjançant les xarxes socials, on ha explicat que “sempre he demanat respecte pels símbols i cremar una bandera és ofensiu i condemnable”.