" A Mataró no pot haver cap persona sense sostre ni sense poder menjar"

Esteve Martínez, portaveu d'ICV-EUiA, respon al qüestionari de l'equador de mandat

Ple de Juny, mig mandat

1. Quina nota posa al govern municipal en aquesta primera meitat de mandat. Per què?

Un 4. Hi ha una manca de diàleg i transparència preocupant. Arrogància i menysteniment cap a l’oposició defineixen el govern de Joan Mora. No hi ha propostes per part de l’equip de govern, la ciutat està estancada i no es donen solucions als problemes dels mataronins i mataronines. Portem mig mandat perdut.

2. Mataró està millor o pitjor que fa dos anys. Què pot fer l’Ajuntament per millorar-ho?

Mataró està indiscutiblement pitjor que fa dos anys. Les xifres d’atur, el problema principal, són pitjors, i no hi ha resposta per part del govern municipal. Som conscients que des de l’administració local no es poden fer miracles, però sí que hi ha instruments que poden ajudar a pal·liar el deteriorament del mercat de treball local. Calen propostes concretes que es puguin debatre entre tots plegats: govern, oposició i agents socials. No serveix de res parlar de “pacte de ciutat”, com tant li agrada a l’alcalde, quan ell mateix no és capaç de dialogar ni aportar propostes.

3. Quin ha estat el major encert i quin el major error del govern municipal?

El major encert de tots els grups del consistori ha estat posar-nos d’acord en tot l’afer de l’estafa de les participacions preferents, i aquí al govern li correspon la seva part proporcional en l’èxit a l’hora de defensar els interessos dels mataronins i mataronines estafats. El major error del govern ha estat no entendre que, en minoria, ha de comptar necessàriament amb l’oposició. Hem assistit massa vegades a demostracions de manca de planificació i diàleg, en temes tan importants com per exemple l’educació.

4. Quina ha de ser la prioritat pel que queda de mandat?

Indubtablement ajudar en la creació d’ocupació i millorar les condicions de vida dels mataronins i mataronines. No oblidem que hi ha moltes persones que ho estan passant molt malament: famílies senceres a l’atur, gent que està perdent la seva casa, joves que marxen fora a buscar-se la vida, un nombre de persones creixent en situació de pobresa, etc. A tot això cal sumar les polítiques de destrucció d’ocupació que aplica el PP a Madrid i les retallades de CiU a la Generalitat, que estan desballestant l’estat del benestar que tants esforços ha costat aconseguir: salut, educació, serveis socials, etc. L’Ajuntament ha de fer tots els esforços possibles a l’hora d’atendre les persones més desafavorides. A Mataró no pot haver cap persona sense sostre ni sense poder menjar.