El PSC es planta i no donarà suport al pressupost

Baron acusa el govern d’actuar de forma “prepotent, opaca, fregant el nepotisme”

  • Redacció
  • Divendres, 10 Maig 2013 12:33

Xesco Gomar i Joan Antoni Barón

“Aquest grup municipal no vol ser corresponsable d’una forma de governar prepotent, opaca, que frega el nepotisme i que no té cap projecte estratègic i de futur per a la nostra ciutat”. Així de vehement es mostrava en roda de premsa Joan Antoni Baron, president del Grup Municipal Socialista que va comparèixer al costat del líder del partit a Mataró Xesco Gomar per anunciar que el fins ara únic suport a l’Ajuntament no seguirà negociant els pressupostos municipals.

El PSC es planta i així Baron ho ha fet saber a l’Alcalde Joan Mora per carta. Una carta en la que li explicita que “en cap cas estem disposats a donar suport a determinades formes d’actuar ni a un pressupost que no presenta propostes clares en temes per a nosaltres clau com el rellançament econòmic, les polítiques socials i educatives i la seguretat als barris”.

La crossa

El PSC va acordar amb CiU el passat desembre les ordenances fiscals i llavors tot apuntava a que tornaria a fer de crossa amb el govern –és l'única suma de dos partits que dóna majoria a l’actual consistori– amb els pressupostos de 2013, encara pendents. Al PSC, a més, van molestar unes declaracions de Mora en les que realitzava el fet de no tenir pressupostos aprovats. Ara el PSC es planta i deixa la negociació amb CiU davant el fet que, expliquen, “pràcticament cap de les nostres propostes han estat clarament acceptades i els dubtes i la manca de claredat han estat les respostes rebudes”. Assegura Joan Antoni Baron que “veiem amb preocupació com es degrada dia a dia la democràcia municipal i es qüestiona la legitimitat dels regidors i regidores de l’oposició”.