Els pescadors, molestos per la regeneració de les platges

Les confraries demanaran compensacions econòmiques al Ministeri de Medi Ambient

La regeneració de platges a Premià, Vilassar i Cabrera té al sector pesquer inquiet, donat que veu com mentre avancen els treballs, minven considerablement els recursos de la zona afectada, davant de la riera de Teià, entre Masnou i Premià. A la zona feinegen tant pescadors de marisc, que recullen la cloïssa lluenta, com pescadors d’art menor, que es dediquen a la captura d’espècies com el llenguado, la llagosta, la sèpia o el rap, entre ells embarcacions mataronines.

Els patrons de les confraries de Montgat i Arenys de Mar, Josep Hernández i Mauricio Pulido, respectivament, es reuniran a Madrid amb el Ministeri de Medi Ambient per demanar compensacions econòmiques després de la regeneració del litoral. Segons Pulido, aquestes feines son una prova més que el ministeri no pren mesures per a consolidar les platges ja que afirma que encara es paguen les conseqüències de les regeneracions que es van fer a la zona els anys 1986 i 1992. El patró d’Arenys denuncia a més una doble vessant perjudicadora, per una banda erosiona el medi natural i de l’altra es gasten recursos econòmics públics per regenerar unes platges que se sap que es tornaran a perdre amb el temps.

L’acció que s’està duent a terme aquests dies al Maresme comporta l’extracció del fons marí d’aproximadament un milió de metres cúbics de sorra, entre 10 i 20 metres de profunditat. Les trenta naus afectades per les obres corresponen a embarcacions d’art menor de Montgat i a pescadors de marisc dels ports de Mataró, Arenys i Blanes.