L’Hospital de Mataró instal·larà una planta solar fotovoltaica per autoconsum d’electricitat

La producció d’energia prevista serà d’uns 461.191,48 kWh, el que és equivalent al consum de 57 llars

  • Redacció // Foto: Arxiu
  • Dimarts, 24 Setembre 2019 08:58

Especials 2017/2019, hospital de mataro

L'Hospital de Mataró instal·larà una planta solar fotovoltaica per autoconsum d'electricitat. Està previst que la producció d’energia sigui d’uns 461.191,48 kWh, el que és equivalent al consum de 57 llars o al consum elèctric anual de quatre centres gestionats pel Consorci: les tres Àrees Bàsiques de Salut (Mataró Centre, Cirera-Molins i Argentona) i la Residència Sant Josep.

Actualment, el centre disposa d’una coberta plana suficient per instal·lar panels fotovoltaics i obtenir una producció equivalent mínima de 284 kWp. L'obra està en procés d'adjudicació i el model de contracte licitat és un arrendament operatiu a 5 anys, amb la possibilitat de rescat final de la instal·lació.

Objectiu: reduir el consum energètic

El creixement anual de la despesa per subministrament elèctric ha estat una constant en els últims anys, no tan sols al sector sanitari, sinó a tots els sectors productius i de serveis. La instal·lació de plaques solars fotovoltaiques per autoconsum garanteix una conseqüent reducció del consum energètic derivat de la producció d’aquestes plaques, així com un estalvi derivat del terme de potència contractat.

A banda de la reducció del consum elèctric, la col·locació de les plaques també implicaria una acció de compromís mediambiental i de responsabilitat social corporativa del Consorci, reduint les emissions de CO₂ de l’entitat.