El CRAM de Premià de Mar celebra la festa “Torna a casa 2004!”

S’alliberaran les tortugues marines recuperades a l’estiu

  • Divendres, 05 Novembre 2004 01:00
Demà dissabte a partir de les 11:30h, se celebrarà el popular acte d’alliberament de les tortugues marines que el CRAM (Centre de Recuperació d’Animals Marins) ha rescatat i recuperat aquest estiu dins la campanya “Ajudem-la”.

Enguany el CRAM celebra el seu desè aniversari i per commemorar-lo es realitzarà un alliberament de tortugues simultani a tres platges del litoral català: un a les comarques de Barcelona (platja de Llevant, Premià de Mar), un a les de Tarragona (platja de l’Eucaliptus, Amposta) i un a les comarques gironines (platja de la Rubina, Castelló d’Empúries).

Amb la festa “Torna a casa” es posa fi a la campanya anual de rescat i recuperació de les tortugues marines que són capturades accidentalment pels vaixells pesquers, en especial, aquells que practiquen el palangre de superfície.

Durant aquesta desena campanya ja s’ha assistit a 41 tortugues, 23 de les quals eren vives. Cinc d’elles ja han estat alliberades, com la Floreta, una tortuga que va arribar amb la closca coberta de moluscs, o com l’Astèrix (de 2Kg) i l’Obèlix (de 41 Kg), les tortugues més petita i més gran recuperades aquest estiu.

Conservació de Tortugues Marines
La campanya “Ajudem-la” és una acció directa de conservació de les tortugues marines de l’espècie Caretta Caretta. Per assolir aquest objectiu s’opta per realitzar iniciatives orientades a informar i sensi-bilitzar, tant els pescadors com el públic en general, de la importància de salvar aquests animals marins.

D’aquesta manera, quan els vaixells de palangre col·laboradors en la campanya arriben al port, comuniquen al CRAM el nombre i la mida de les tortugues que han capturat accidentalment. Les tortugues ferides són recollides per un dels equips de voluntaris que el CRAM té repartits al llarg del litoral català i són traslladades al Centre de Recuperació de Premià de Mar. Un cop allà, es fa el diagnòstic i es determina el tractament que cal seguir. Després de la recuperació, les tortugues són alliberades i retornades de nou al mar.