Excel·lent qualitat turística a les platges

El Varador i el Callao aconsegueixen un 9,65 sobre 10 en l'auditoria de Q de Qualitat Turística

callao

Ja és el setè any consecutiu que les platges del Varador i del Callao obtenen la certificació de la marca ‘Q’ de Qualitat Turística que atorga l’Instituto para la Calidad Turística Española (ICTE). Es tracta d'un reconeixement d’àmbit internacional que L’ICTE atorga a aquelles platges que compleixen uns alts nivells de qualitat en els serveis. Per tal d'atorgar-la o no, tenen en compte aspectes diversos com, per exemple, la gestió ambiental, de recursos, el procés de control o la planificació, entre altres ítems.

Rebre la Q aporta beneficis a les platges de Mataró respecte d'altres del territori perquè ajuda a posicionar turísticament a Mataró, en millora la imatge i suposa un reconeixement per la ciutat, entre altres avantatges.

Certificat d'excel·lència

Enguany s'han revisat la neteja periòdica de les instal•lacions, les dotacions i mesures dels serveis de salvament, la neteja, els aspectes ambientals, els controls de la qualitat de la sorra i les aigües, entre altres aspectes. Una empresa d'auditoria externa s'encarrega de valorar les platges i puntuar-les en funció de les seves característiques. Una puntuació a partir de 6 indica conformitat amb el servei; entre el 7 i 8, de satisfacció i entre el 9 i 10, d’excel·lència. Les platges del Varador i el Callao han superat l’auditoria externa de qualitat el 10 de juliol, obtenint ambdues una puntuació de 9’65 sobre 10.

En els ítems avaluats destaquen positivament les iniciatives de l’Ajuntament per tal d’oferir serveis que es troben en un procés de millora contínua, destacant les millores en l’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda com ara el servei bany assistit sense cita prèvia, l’elevat nombre de guinguetes amb accessibilitat física, i les rampes de formigó per a l’accés de cadires. Respecte al servei de socorrisme, s’ha valorat positivament l’ampliació en una hora més dels serveis en temporada alta.