L'Ajuntament comença els tractaments per combatre les plagues als arbres

Aposta per la lluita biològica i l'endoteràpia vegetal en els tractaments fitosanitaris a l'arbrat, zones verdes i forestals de Mataró

  • Laia Mulà // Daniel Ferrer
  • Dimecres, 10 Maig 2017 16:42

Tractament fitosanitari

Fer front a les plagues i malalties que poden afectar les espècies vegetals és el propòsit amb el qual el consistori es proposa tractar el 75% de la vegetació de la ciutat. L'aposta principal és la de lluitar contra les plagues amb mètodes biològics sense fer ús de productes químics, tot i que en els casos més problemàtics no descarten utilitzar altres mètodes. Els treballs fitosanitaris, iniciats a principis del mes de maig, es realitzaran fins a la tardor, excepte la lluita contra la processionària del pi, que dura fins a finals d'any.

A més d'aplicar els tractaments, impulsaran revisions setmanals per veure l'evolució de les plagues, que ataquen sobretot a la primavera i l'estiu i en aquesta època són més abundants.

Els mètodes emprats

La voluntat principal és la d'aplicar mètodes de lluita biològica que consisteixen en la col·locació als arbres de blísters i caixetes amb larves de marieta i d'insectes depredadors dels quals provoquen les plagues. Els tractaments de tipus químics, aplicats només en les plagues més resistents, s'apliquen polvoritzant la copa dels arbres amb els productes. Aquests cada vegada busquen ser menys nocius per a la salut i més ecològics.

Les tècniques d'endoteràpia
Un mètode alternatiu als tractaments aeris és l'endoteràpia, que consisteix a injectar al tronc dels arbres una substància fitosanitària que distribueix la substància pel sistema vascular de la planta.

Tractament fitosanitari