Denúncien Fecsa-Endesa per destruir un alocar

L'entitat Natura critica l'eliminació d'una zona natural durant les tasques de manteniment de la vegetació a la riera de Riudemeia

Segons el que ha denunciat l'entitat de medi ambient Natura, fa aproximadament un mes l'empresa elèctrica Fecsa-Endesa va eleminar de la riera de Riudemeia un dels alocars més ben conservats que hi havia.

L'alocar és un tipus de bosc de ribera característic de la nostra comarca i que realitza importants funcions ambientals en el seu ecosistema. Aquestes funcions són especialment hidràuliques, ja que ajuda a protegir els marges del torrent de l'erosió i de les inundacions. A més, aquest alocar estava situat a la riera de Riudemeia, una parc protegit per les normes urbanístiques de l'Ajuntament d'Argentona i situat dins el Parc de la Serralada Litoral.

El que Natura ha denunciat tant a l'Ajuntament d'Argentona com al Parc Serralada Litoral és que Fecsa-Endesa eliminés aquest bosc durant els treballs de manteniment de la vegetació sota les línies elèctriques que la empresa realitzava. Durant aquesta neteja es va desfer de 82 exemplars d'alocs, a més d'altres exemplars de llorer, alzina i roure, i és que segons Natura va fer desaparèixer tota la vegetació del marge dret del torrent, una vegetació que en ocasions arribava als 12 metres d'amplada.

La neteja d'aquestes línies és una tasca que Fecsa-Endesa ha de realitzar, però de forma selectiva i eliminant únicament les espècies piròfites, a les qual l'alocar no pertany.