La indústria podrà acollir-se a un pla per millorar la seva eficiència energètica

Es tracta d’una campanya impulsada des de l’Ajuntament, Tecnocampus i PIMEC de la que podrien beneficiar-se més de 900 empreses

  • Mireia Biel
  • Dilluns, 21 Març 2016 14:07

Acord eficiència energètica

Les empreses que ho vulguin podran assessorar-se i incorporar-se al pla que l’Ajuntament, el Tecnocampus i PIMEC tiren endavant per fomentar l’eficiència energètica entre indústries. L’acord, que es va signar ahir 21 de març, proporciona als negocis la possibilitat de dur a terme un estudi energètic i un posterior seguiment a preus més baixos que al mercat.

Prop de 930 indústries situades als set polígons de Mataró podran millorar la seva eficiència energètica gràcies a la campanya que llancen Ajuntament, Tecnocampus i PIMEC que vol aconseguir que les petites i mitjanes empreses puguin reduir el seu consum i aconseguir així un estalvi tant energètic com econòmic.  El conveni signat preveu un assessorament gratuït a les empreses i ofereix preus reduïts a les empreses que vulguin acollir-se al pla.

Reduir al màxim el consum

Ambrós Martínez, president de PIMEC Maresme, explica que “els preus fixats varien en funció del seu consum”, de manera que les tarifes oscil·laran entre els 350 euros per a les empreses que consumeixen entre 15 i 50 KW i els 800 euros per a aquelles que tinguin un consum més alt de 250 Kw. Realitzar inversions per millorar l’eficiència energètica de les empreses “pot resultat molt beneficiós econòmicament”, segons la regidora de Sostenibilitat, Núria Calpe, que confia que les indústries podran estalviar entre 1.500 i 10.000 euros anuals en el rebut de la llum. Les empreses gaudiran, també, d’un seguiment posterior per avaluar els resultats de les mesures preses.

El nou acord forma part del Pla d’estalvi i eficiència energètica i que ha permès a l’Ajuntament estalviar 94.000 euros el 2015. Segons Calpe, “s’està treballant per actuar en altres activitats econòmiques” i per això, la regidora confia que sectors com “l’hostaleria o el comerç” se sumaran ben aviat a iniciatives per reduir el consum energètic.