El CCM vol consciènciar als escolars sobre l’importància de l’aigua

L’aigua del Maresme organitzarà visites a instal·lacions de l’aigua

L’aigua del Maresme és el nom que rep el nou programa d’educació ambiental que des de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat del CCM s’ha possat en marxa per tal de formar i sensibilitzar als joves de la necessitat de fer un ús racional d’un recurs escàs com l’aigua.

L’activitat va ser presentada el passat 1 d’abril per Josep Jo, Conseller Delegat de Territori i Sostenibilitat i per Monsterrat López, Coordinadora de l’Àrea. El manteniment del programa ha estat pressupostat en 21.000 euros anuals. Es preveu que fins a desembre d’aquest any uns 80 grups d’escolars puguin fer les seves visites però es creu que a partir del 2005 el nombre de sol·licituds s’incrementarà fins a les 100.

Visites guiades i un lloc web
L’activitat dissenyada pel CCM consta de dos eixos fonamentals. El primer consisteix en facilitar visites guiades per educadors ambientals a instal·lacions d’aigua que es trobin sota la seva gestió com són l’Estació de Tractament d’Aigua Potable de Palafolls i l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals de St Pol de Mar. El segon eix es presenta en forma de material didàctic pensat per donar suport a la visita i introduir-la o complementar-la. Aquest material es podrà trobar en el lloc web L’aigua del Maresme. Malgrat que l’activitat en el seu conjunt està pensada per a un públic molt ampli (de 3º de primària a batxillerat) el material disponible en aquest espai està especialment dirigit a alumnes de primer i segon d’ESO.