L’agència Catalana de l’Aigua concedeix 196.000 euros pel manteniment de les rieres maresmenques

L’organisme autònom de la Generalitat que s’encarrega de tot el referit a la cultura de l’aigua al nostre país, l’Agència Catalana de l’Aigua, ha aprovat recentment 53 de 113 intervencions sol·licitades pel Consell Comarcal del Maresme. La inversió que es realitzarà per part de l’ACA serà sumament diferent a la sol·licitada ja que suposarà un 80% menys del demandat, de 978.935 a 196.447,31 euros.

Les actuacions que finançarà l’ACA estan emmarcades en el pla dissenyat pel Consell i la seva àrea de Territori i Sostenibilitat. Aquestes afectaran les lleres de rieres de 22 municipis maresmencs: Pineda, Sant Cebrià, Alella, Dosrius, Montgat, Cabrera, Arenys de Mar, Tiana, Sant Pol, Canet, Vilassar de Mar, Tordera, Teià, Calella, Palafolls, Premià de Mar i de Dalt, Cabrils, Sant Vicenç, Malgrat, Mataró i Masnou.

Actuacions i objectius
El manteniment d’aquestes rieres contempla desbrossades selectives de vegetació, retirada d’escombraries i de brossa, revegetació de trams no consolidats amb vegetació autóctona, reconstrucció d’estructures de protecció existents i reperfilat de marges i lleres. Els objectius d’aquestes intervencions són afavorir la recuperació del medi natural i millorar i consolidar la xarxa de drenatge a través d’una intervenció de neteja i manteniment. Com a última finalitat, s’estableix en objectiu la millora i adeqüació hidrològica mitjançant la protecció de les riberes en el tram afectat. També s’aconsegueix, amb les actuacions conjuntes de l’ACA i el CCM la consolidació de vegetació i paisatge de trams de rieres, rials i torrents, sempre segons fonts del Consell.

Cugat Comas // Mataró Notícies