200 persones participen en la pedalada contra el canvi climàtic

La pedalada està inclosa dins la Setmana Europa de la Mobilitat

Unes 200 persones van participar diumenge en la 3a pedalada contra el canvi climàtic. Emmarcada dins la Setmana Europea de la Mobilitat, la pedalada organitzada pel Bicicleta Club de Catalunya (BACC) va recórrer al llarg d’11 km diversos espais de la ciutat partint i acabant al Nou Parc Central. L’èxit de participació i la conscienciació col·lectiva van ser els  punts més destacats de la trobada.

 

La 3a pedalada contra el canvi climàtic va reunir diumenge al matí al Nou Parc Central més de dos centenars de persones que van voler promoure l’ús de la bicicleta com a vehicle sostenible. El recorregut, que va començar i finalitzar al Nou Parc Central, va passar per vies com el Camí Ral, el Passeig Marítim o la Via Europa. Amb aquest circuit, els organitzadors van demostrar que Mataró és perfectament transitable amb bici, alhora que presenta nombroses mancances per fomentar-ne l’ús, com l’escassetat de carrils bici. Des del BACC, un dels seus membres, Manel Teixidó, va lamentar el poc recolzament històric de l’Ajuntament al vehicle de pedals afirmant que “en els darrers quatre anys, l’Ajuntament no ha fet cap carril bici”.

 

Entre els assistents, hi havia la regidora de Mobilitat, Núria Calpe, qui va prendre nota de les reivindicacions dels organitzadors. La més notòria, el projecte de creació d’un carril bici al Camí Ral, que vagi des des dels entorns de la plaça Alexandre Fleming en direcció al polígon del Pla d’en Boet.

Setmana Europea de la Mobilitat

Cada any, del 16 al 22 de setembre, se celebra a tota Europa la Setmana Europea de la Mobilitat. Una campanya de conscienciació que té l’objectiu de sensibilitzar els ciutadans i fomentar l’ús del transport públic, en bicicleta i peatonal per tal de reduir la contaminació atmosfèrica i sonora. Aquest esdeveniment compta amb el suport de la Direcció General del Medi Ambient de la Comissió Europea, i té en el dia 22 de setembre el seu acte més destacat amb la celebració del Dia Mundial Sense Cotxes.