L’ajuntament inicia la segona campanya de recollida selectiva de matèria orgànica

La regidora de Ciutat Sostenible comença la segona campanya de sensibilització per la recollida selectiva de materia orgànica. La campanya va dirigida a 120 grans productors: bars, restaurants, menjadors i mercats de Cerdanyola i Plaça Cuba. Durant el mes de novembre, ja es va portar a terme la primera fase de la campanya que consistia en informar als ciutadans dels tres barris de Mataró en que ja es portava a terme la recollida d'aquesta fracció.

La iniciativa té l’objectiu d’incrementar els nivells de recollida de la fracció orgànica que se situa a només 27 grams de matèria per habitant i dia. A més, la campanya vol aconseguir una gestió més sostenible dels residus generats per la ciutat.

La campanya consisteix en què dos educadors ambientals visitin els establiments i els hi proporcionin un contenidor per seperar les restes orgàniques. En el contenidor hi ha enumerades les restes que s’hi pot tirar: verdures, restes de fruita, carn i peix... D’altra banda, esmenta allò que no s’hi pot llençar: cigarretes, llaunes, xapes, brics, plàstics... Quan ja s’han recollit les deixalles, l’Ajuntament ho porta a la planta de compostatge de Granollers on es transforma en adob natural per camps i jardins.

Redacció// Freqüència Iluro