T'agradaria fer pràctiques laborals a l'estranger?

El Servei de Mobilitat Internacional Jove del Maresme ha programat una xerrada informativa el 26 de novembre

  • Redacció // Foto: cedida
  • Divendres, 22 Novembre 2019 11:33

Ciutat 2017/2019, beques practiques laborals estranger

Marxar a l'estranger pot ser molt més que un simple viatge. Amb el programa TLN Mobilicat, una línia de subvencions per a projectes de mobilitat transnacional impulsada des de la Generalitat, tens l'oportunitat de fer unes pràctiques formatives no remunerades en entitats o empreses, públiques o privades, d'estats membres de la Unió Europea. Concretament, els països als quals es pot optar són el Regne Unit, Irlanda i Itàlia.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és facilitar la inserció laboral de les persones joves participants mitjançant un itinerari personalitzat d'acompanyament i suport, amb aprenentatge pràctic i formatiu a l'estranger, a càrrec del programa, per tal de facilitar l'accés al mercat de treball amb expectatives d'ocupació de qualitat.

Si ets jove (entre 18 i 29 anys), tens estudis professionals/superiors i poca o cap experiència laboral, pots optar a viatjar a l'estranger amb aquesta beca i millorar les competències professionals. També cal, com a requisit per tenir-hi accés, estar inscrit al SOC com a demandant d'ocupació i a la Garantia Juvenil.

El programa es desenvolupa en dues fases: la de preparació i capacitació, que inclou formació lingüística, preparació intercultural i orientació professional individual, i la fase de pràctiques professionals, que inclou una estada d'entre 8 i 20 setmanes (amb viatge, allotjament i assegurança coberts), l'acompanyament i el suport d'un tutor.

Hi estàs interessat?

Des del Servei de Mobilitat Internacional Jove del Maresme enguany han organitzat una xerrada informativa per explicar amb detall els continguts del programa i conèixer el ventall d'oportunitats que ofereix. Durant l'acte, que tindrà lloc el 26 de novembre al Centre Cívic Cabot i Barba (davant l'estació de Renfe) de 18 a 20 h, diferents organitzacions explicaran els seus projectes de pràctiques a l’estranger.

Atur juvenil, una feina pendent

Segons la Comissió Europea, el 2016 encara hi ha aproximadament 4,3 milions de joves a l’atur menors de 25 anys a la UE, cosa que equival a una taxa d’atur juvenil actual del 18,8%. Amb el programa TLN es pretén abordar la difícil transició dels estudis al món laboral.