El projecte Tecnogirl suma més activitats

Fins a finals d’any la iniciativa liderada pel TecnoCampus i les Biblioteques de Mataró oferirà exposicions, un escape room i tallers de ciència i tecnologia

  • Redacció // Foto: Cedida
  • Dimarts, 24 Setembre 2019 09:33

Tecnogirl

El projecte Tecnogirl, liderat pel Tecnocampus i les Biblioteques de Mataró, amplia la seva programació durant el darrer trimestre de l'any. Ho fa amb més activitats com a resposta a la bona acollida i èxit que ha generat la iniciativa. 

La primera activitat destacada és l’exposició que es farà a la biblioteca Pompeu Fabra i que tractarà sobre les aportacions de les dones en la tecnologia al llarg de la història, amb l’objectiu de visibilitzar el rol de la dona en aquest àmbit. També es farà un escape room tecnològic, BiblioLabs i tallers de tecnologia i ciència dirigits a joves de 12 a 16 anys amb els quals es vol promoure l’adquisició de noves habilitats i competències.

D'altra banda, s'ha creat l’exposició itinerant “Dones i tecnologia”, que ve acompanyada d’un fons de llibres adreçat als centres educatius i que es pot demanar en préstec a les Biblioteques Mataró. 

Tecnogirl vol divulgar la ciència i la tecnologia entre els estudiants de secundària i contribuir al foment de les vocacions tecnològiques entre les noies de 12 a 18 anys per disminuir la bretxa de gènere en les professions d’aquest àmbit. Aquest projecte incideix en diversos Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides: educació de qualitat, igualtat de gènere i ciutats sostenibles.