Mataró acull la sortida de la VII Regata Menorca Reserva de la Biosfera

Els vaixells sortiran divendres del port de Mataró i arribaran diumenge al port natural de Fornells, un dels ports naturals més ben conservats del Mediterrani

  • Redacció // Foto: Agencia Menorca Reserva de Biosfera
  • Divendres, 06 Setembre 2019 11:09

Ciutat 2017/2019, Regata

La VII Regata Menorca Reserva de la Biosfera unirà els ports de Mataró i Fornells. Les embarcacions participants, vaixells de totes les eslores i models, tindran tres dies per superar les 116 milles nàutiques que separen les dues poblacions. Entre els inscrits hi destaca l’embarcació Hydra, guanyadora de l’última Copa del Rei amb el nom d’Estrella Damm.

De celebració

Al juny, la UNESCO va aprovar l'ampliació de la Reserva de la Biosfera Marina de la Mediterrània, que ha passat de 70.000 hectàrees a 500.000. D'aquesta manera, s'ha convertit en la més gran de la seva categoria.

És amb motiu d’aquesta ampliació que l’organització de la regata ha arribat a un acord amb l’Agència Menorca Reserva de Biosfera del Consell Insular de Menorca per impulsar una nàutica esportiva i turística basada en la sostenibilitat i respectuosa amb el seu entorn. En el marc d’aquest acord, juntament amb els nous trofeus que hi haurà, també s’entregaran lots de productes de l’illa.

La participació de Mataró ve marcada per la voluntat de l’Ajuntament d’impulsar el mar com a element estratègic i un dels eixos centrals de desenvolupament econòmic de la ciutat.

Història
La regata va néixer per commemorar el vintè aniversari de la declaració de Menorca com a Reserva de la Biosfera per part de la UNESCO. La idea va ser unir un port de Catalunya —en aquest cas el de Mataró— amb un port de Menorca.