La mataronina Laura Martínez Portell, nova presidenta de l'Institut Català de les Dones

Regidora de l'Ajuntament de Vilassar de Mar, en aquesta nova etapa vol donar un impuls a l'organisme en temes com el Pacte Nacional contra la Violència Masclista

  • ACN // Foto: cedida
  • Dijous, 05 Setembre 2019 11:42

Ciutat 2017/2019, laura martinez

El Govern ha nomenat la mataronina Laura Martínez Portell com a nova presidenta de l'Institut Català de les Dones. D'aquesta manera, substitueix en el càrrec Núria Balada, que ha estat nou anys al capdavant de l'organisme, primer com a directora i després com a presidenta.

Fonts del Departament de Presidència han informat que tant Balada com la consellera Meritxell Budó han convingut el relleu, i que en aquesta nova etapa l'objectiu de l'institut és dedicar especial atenció a qüestions com el Pacte Nacional contra la Violència Masclista.

Una llarga trajectòria

Martínez Portell (Mataró, 1970) és llicenciada en Dret per la Universitat de Lleida (UdL), té un màster en Gestió i Direcció de Recursos Humans pel Centre d'Estudis Financers, i un postgrau en Pràctica Jurídica per l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Mataró. També ha fet diversos cursos d'especialització en matèria de violència de gènere, jurisdicció de menors o medicació civil, mercantil i familiar.

Actualment, la nova presidenta de l'Institut Català de les Dones és regidora de l'Ajuntament de Vilassar de Mar i vicepresidenta tercera del Consell Comarcal del Maresme. Anteriorment, ha estat vicepresidenta segona de la Diputació de Barcelona i, entre altres càrrecs, diputada de Benestar Social, Salut Pública, Consum i Relacions Internacionals.

La nova presidenta substitueix en el càrrec Núria Balada, que ha estat nou anys liderant l'entitat catalana.

En l'àmbit privat, Martínez Portell ha exercit com a advocada especialista en dret de família i violència contra la dona en un gabinet d'advocats.

Altres càrrecs:
Martínez Portell és regidora de l'Ajuntament de Vilassar de Mar i vicepresidenta tercera del Consell Comarcal del Maresme.