Missatges SMS per informar familiars de pacients que són a quiròfan

El sistema s'ha implementat per primera vegada als hospitals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, Blanes i Calella

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dijous, 18 Juliol 2019 12:55

Ciutat 2017/2019, CSMS hospital sms

Pot sobtar a més d'un, però és la primera vegada que s’implanta en hospitals comarcals de la Regió Sanitària Girona el sistema de SMS per informar els familiars i els acompanyants de la ubicació exacta del malalt un cop accedeix a l’àrea quirúrgica dels respectius centres. Fins avui, només es podia trobar, sobretot, en hospitals de tercer nivell. D'aquesta manera, es millora la qualitat d'atenció als usuaris, que estan informats durant tot el procés.

L'objectiu principal d'aquest projecte és reduir l’angoixa i l’ansietat que poden sentir els familiars durant el temps que han d’esperar a tenir notícies del pacient des que entra i fins que surt de la intervenció.

L'eina permet reduir l'angoixa i l'ansietat dels familiars

La iniciativa s’emmarca dins el projecte de digitalització del procés quirúrgic que s’està duent a terme a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, Blanes i Calella, i que s'ha posat en marxa aquest juliol. En aquest sentit, també es millora la seguretat dels pacients, ja que la digitalització permet fer un seguiment molt acurat del pacient tant a dins com a fora del bloc quirúrgic, cosa que permet als professionals disposar d’informació en temps real i molt exhaustiva de tot el procés d’intervenció.

En la nova eina hi ha treballat un equip multidisciplinari  format per personal d’infermeria, anestèsia i informàtica.

Funcionament

Els familiars han de facilitar al personal assistencial de l'hospital el número de telèfon al qual volen rebre les notificacions quan el pacient ingressa. Al telèfon s'envien quatre missatges automàtics: quan el pacient accedeix a l’àrea quirúrgica, quan entra a quiròfan, posteriorment, quan el pacient entra a l’àrea de reanimació i, per acabar, quan el pacient surt de l’àrea quirúrgica.