Els Projectes Singulars han celebrat la 12a edició

El projecte facilita que 54 alumnes de 4t d'ESO de Mataró facin estades formatives en 79 empreses de la ciutat

Projecte Singulars 2019

L'11 de juny va tenir lloc a l’Institut Alexandre Satorras la cloenda de la 12a edició dels Projectes Singulars. L'acte ha estat un reconeixement a totes les parts implicades en aquest projecte: alumnat, famílies, personal docent i empreses.

El projecte busca motivar els alumnes a acabar l'ESO i continuar els seus estudis

Es tanca aquesta edició després de facilitar que 54 alumnes de 4t d’ESO, de 7 centres de secundària de Mataró, hagin fet estades en 79 empreses formatives de la ciutat. Durant aquest temps, l’alumnat té l’oportunitat d’adquirir coneixements pràctics sobre les tasques de la professió que està explorant, hàbits i valors relacionats amb el món laboral i veure les diferents sortides professionals que li ofereix la professió i els requeriments d’accés.

L'objectiu

Els Projectes Singulars són una iniciativa que ofereix suport als joves en els últims cursos de l’ESO. La seva idea és fer que l'aprenentatge resulti atractiu i engrescador per als joves combinant el treball escolar amb estades formatives en empreses. El projecte persegueix que l’alumnat participant es decideixi a acabar l’ESO i a continuar els estudis postobligatoris, partint dels interessos en què han pogut treballar a les estades. En darrera opció, s’afavoreix el possible procés de transició al món laboral dels joves participants amb uns bons resultats, gràcies al treball i la col·laboració de les 79 empreses i entitats.

Enguany, hi han participat alumnes de l’Institut Miquel Biada, l'Institut Josep Puig i Cadafalch, l'Institut Alexandre Satorras, l'Institut Thos i Codina, l'Institut Damià Campeny, l'Institut Laia l’Arquera i l'Escola GEM.