'Les bates blanques': Objectiu Verkami en temps rècord

El llibre solidari amb la recerca del càncer aconsegueix en cinc dies gairebé el doble del que necessita per a publicar-se

  • Anna Galdon
  • Dimarts, 26 Febrer 2019 18:00

Les bates blanques cancer

"L'any 2014 en Xavier em va fer un dels millors regals: un llibre imprès amb tots els escrits que havia fet durant la seva vida. L'últim capítol era Les bates blanques, els anys del seu procés oncològic. I em va dir: 'Ara és feina teva'". Així explica l'Imma, la dona d'en Xavier, l'inici del projecte que ara està a punt de veure la llum gràcies a una campanya de micromecenatge feta a la plataforma  Verkami Un llibre solidari que destina tots els seus beneficis a la investigació del càncer colorectal.

Les bates blanques La història d'en Xavier Giribés i Sala va fer un gir el dia que li van diagnosticar càncer de còlon, el 2009. En aquell moment, expliquen els promotors de la iniciativa solidària, "li van pronosticar no més de dos anys de vida, però va aconseguir lluitar contra la malaltia durant més de set anys". Fruit d'aquesta experiència en Xavier va escriure les seves vivències amb la intenció de publicar un llibre, Les bates blanques, que contribuís a la recaptació de fons per a la investigació del càncer.

Primer objectiu complert

De moment, el Verkami per a fer possible la seva publicació ja ha assolit el seu primer objectiu i s'encamina cap a la segona fita, els 10.000 euros. L'objectiu inicial era aconseguir publicar 500 exemplars i destinar els beneficis de la venda dels llibres a la investigació del càncer colorectal, concretament en un projecte de l'Institut d'Investigació de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP) Can Ruti. Amb el segon objectiu ampliaran la publicació del llibre i augmentaran els beneficis que podran arribar a la recerca.

En concret, tots els beneficis aconseguits serviran per a finançar el grup de recerca que estudia els mecanismes de resistència al tractament del càncer colorectal a l'IGTP, liderat per la Dra. Martínez-Balibrea, dins del programa ProCURE (ICO) i el PMPPC (IGTP).  

 
«Aquest escrit està pensat per compartir la meva experiència de lluita contra la malaltia amb tots aquells que tinguin interès a conèixer una experiència concreta de convivència amb el càncer» - Xavier Giribés i Sala

En concret, el llibre explica el dia a dia de conviure amb el càncer: com afrontar l’evolució de la malaltia, com adaptar-se a una nova vida i, finalment, dedica un apartat a explicar per què en Xavier es va decidir a escriure el llibre. En el vídeo que s'ha elaborat per animar tothom a participar de la campanya de micromecenatge hi han col·laborat personalitats mataronines com ara els actors Jordi Bosch, Clara de Ramon, Marc Flynn, Marcos Francisco, Joan Pera, Pep Plaza, Boris Ruiz, el músic i mestre Genís Mayola, el cantant d'òpera Josep Fadó, el divulgador musical Joan Vives i Anna Gené i Joan Peran de la Sala Cabanyes. També hi apareixen els fills d’en Xavier.

 

Vídeo fet per la promoció del Verkami i el llibre:

Les bates blanques Verkami