Buscant la innovació en el sector tèxtil

Obert el període per presentar candidatures al Reimagine Textile, el programa d’alt rendiment i d’acompanyament per a emprenedors del TecnoCampus

  • Anna Galdón // Foto:cedida
  • Dijous, 14 Febrer 2019 00:00

Ciutat 2017/2019, reimagine textile

Un programa adreçat a aquells que tenen noves idees de negoci pel sector de la moda i tèxtil. Així és Reimagine Textile, un programa d'alt rendiment finançat per la Unió Europea que busca acompanyar els emprenedors que estiguin oberts a incorporar un component d’innovació o un element tecnològic com a avantatge competitiu.

Es pot estar parlant d’una nova funcionalitat concreta en un producte, d'un teixit intel·ligent, d'una tecnologia en teixit o d'una solució sostenible, per exemple. Però també poden ser alternatives TIC en distribució o un model innovador per relacionar-se amb el client, per posar alguns altres exemples.

Candidatures
Per trobar les iniciatives, el Tecno-Campus ha obert el període per presentar les candidatures a aquesta segona edició del programa. Unes propostes que es poden presentar fins al 25 de març. El programa es portarà a terme en el transcurs d'aquest 2019, i els participants disposaran d'un espai compartit dins del TecnoCampus.

Dues fases

El programa consta de dues fases: la primera és amb quinze participants que experimenten com la seva idea de negoci es converteix en una proposta de valor. Consta de sessions que combinen workshops, testimonis d’emprenedors del sector i tutories personalitzades amb experts en el negoci. En la segona fase, en canvi, se seleccionen cinc projectes finalistes als quals se'ls dona un full de ruta perquè obtinguin finançament i als quals s'acompanya perquè puguin llançar el seu producte al mercat.

Potenciant el tèxtil

Segons els promotors, la iniciativa forma part de l’aposta de l’Ajuntament de Mataró per transformar i modernitzar la indústria tèxtil del Maresme, “territori on es concentra gran part de l’ecosistema tèxtil català”. De fet, i pensant més en l'àmbit comarcal, està previst que el centre tecnològic Eurecat i l’Escola de Teixits de Canet de Mar aportin la seva experiència en innovació i tecnologia, i que el TecnoCampus s'encarregui de l’àmbit de l’emprenedoria.