Valors renova imatge 15 anys després

La revista fundada i dirigida per mataronins estrena un redisseny el 2019 i aprofita per incorporar noves seccions i continguts

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dimecres, 16 Gener 2019 17:44

Ciutat 2017/2019, valors-revista
La revista Valors, editada per l’Associació Cultural Valors, inaugura l’any 2019 amb un canvi d’imatge total. Després de 15 anys de publicació i 165 números als quioscs, la revista fa un pas més en la seva evolució amb la voluntat de consolidar-se com a capçalera de referència a Catalunya en l’àmbit de l’ètica i la reflexió. La transformació més evident és de caràcter visual, però els codirectors de la revista, Maria Coll i Joan Salicrú, plantegen un canvi a tots els nivells.

A partir de gener la nova revista Valors guanya vida, perquè serà totalment en color. Un element que permetrà potenciar la imatge, entesa com un altre nivell de lectura i no com un simple complement del text. Tindran un pes destacat les il·lustracions, que cada mes un equip de dibuixants i dissenyadors gràfics duran a terme expressament per a Valors, però també les fotografies d’autor.

En aquest sentit, segurament el canvi més evident és en les portades, que seran obra de l’il·lustrador badaloní Raúl Campuzano, col·laborador de la publicació des de fa deu anys. Així, la reformulació visual –dirigida pel dissenyador Manuel Cuyàs– pretén donar sentit a la imatge sense perjudicar el text alhora que un dels reptes del nou disseny és millorar la comoditat de la lectura. “En un món en què la imatge impactant i els titulars en forma de tuit substitueixen l’anàlisi, a Valors continuem apostant per la reflexió i això demana argumentació: titulars llargs, entrevistes i articles en profunditat i converses cara a cara”, afirmen Coll i Salicrú.

Més actualitat

La revista, malgrat el canvi d’imatge, no perdrà el seu objectiu original: parlar de l’actualitat des de l’òptica dels valors. Aquest mes de gener ho fa referint-se a “la societat gasosa”, un concepte que relleva “la societat líquida” de Bauman, amb una entrevista a Pablo d’Ors, sacerdot i escriptor; articles d’Alberto Royo, autor de La sociedad gaseosa, del doctor en comunicació Albert Sáez, i de Núria Sara Miras, professora de Filosofia a la Universitat de Barcelona, i amb una conversa amb Francesc Torralba.

Malgrat que el monogràfic segueixi sent la peça destacada de cada número, en aquesta nova etapa agafarà un major relleu la interpretació i anàlisi de fets de l’actualitat.