Fibra òptica a tot el Maresme el 2020

Serà la primera comarca de Catalunya amb tots els municipis connectats per fibra òptica, segons ha anunciat la Generalitat

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dijous, 27 Setembre 2018 11:49

Ciutat 2017/2018, jordi puigneró - josep triadó

La fibra òptica arribarà als 30 municipis del Maresme abans del 2020. Ho va anunciar el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, després de la reunió que va mantenir amb el president del Consell Comarcal, Josep Triadó.

Les dues administracions han signat un conveni que permet connectar la xarxa de fibra òptica de la Generalitat amb la infraestructura comarcal. El Govern invertirà gairebé 900.000 euros per fer possible aquesta actuació. Actualment el Maresme té desplegats 114 quilòmetres de xarxa i amb aquestes noves inversions se'n desplegaran 111 més. Per tant, s'arribarà a un total de 225 quilòmetres de desplegament de xarxa.

L'acord subscrit entre la Generalitat i el Consell Comarcal, possibilita que la fibra òptica pública de la Generalitat arribi l'any vinent a 28 dels 30 municipis de la comarca, i l'any 2020, a la totalitat del territori.

El conseller Puigneró va destacar que es tracta d'una notícia "molt important per al Maresme", perquè "esdevindrà la primera comarca amb tots els seus municipis connectats amb fibra òptica per la Generalitat, després del Barcelonès". Per la seva banda, el president del Consell va destacar que és una bona notícia per al Maresme, perquè "equilibra el territori donant les mateixes oportunitats digitals als municipis petits i als grans".

900.000 euros d'inversió
El Govern invertirà gairebé 900.000 euros per fer arribar la fibra òptica a la comarca del Maresme. D'aquests, 760.000 euros es destinaran a connectar la xarxa de la Generalitat amb la infraestructura desenvolupada pel Consell Comarcal del Maresme.
El desplegament de la fibra òptica requereix obra civil en carreteres de diferent titularitat, perquè cal fer canalitzacions als vorals per fer-hi passar el cable.

L'acord permetrà connectar la infraestructura comarcal amb la xarxa troncal desenvolupada pel Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat (CTTI). La Generalitat, a través del CTTI, es farà càrrec de la titularitat, del manteniment i de l’explotació de la xarxa resultant a la comarca.