L'acceleradora de salut Kenko ja funciona amb cinc empreses

Les start-ups participants treballen per a, per exemple, crear una app per a consultes a psicòlegs o una plataforma per fomentar la independència de nens amb trastorns de desenvolupament neurològic, entre altres

  • Laia Mulà // Fotos: cedides
  • Dilluns, 30 abril 2018 00:00

Ciutat 2017/2018, tot empenta- incubadora,kenkoL'acceleradora de salut Kenko ha iniciat la primera edició amb la voluntat d'ajudar a accelerar start-ups que desenvolupen solucions dirigides a la salut digital. Es tracta d'una iniciativa promoguda pel Tecnocampus, Foundingers Group i Telefónica Open Future que compta amb cinc empreses en aquesta primera edició: Hyeia Technologies, Meditic Health, Brainally, Psycoco i Omadrevida.

urant els pròxims mesos, els emprenedors de les start-ups seleccionades comptaran amb el suport de mentors, formació i assessorament per part de les empreses col·laboradores de Kenko. També comptaran amb el suport dels professionals de Foundingers Group i de TecnoCampus. Per a l'impuls de la seva start-up gaudiran d’oficines gratuïtes al Hub Salut de l’edifici TCM6 del parc empresarial de TecnoCampus i l’accés als recursos oferts per Telefónica Open Future. Els projectes seleccionats són els següents

Els mòbils, a distància

Hygeia Technologies és un projecte per a la creació d'una aplicació destinada a la prevenció de malalties visuals en nens generades pel mal ús de dispositius mòbils. L’objectiu és que els usuaris utilitzin els dispositius en la distància adequada, així com controlar el temps d’exposició.

Aposta per la telemedicina

En segon lloc, la iniciativa Meditic Health és una plataforma de telemedicina que possibilita la prestació de serveis mèdics personalitzats entre facultatius, pacients i organitzacions sanitàries ubicades en qualsevol part del món.
Està enfocada a la gestió i l’aprovisionament de serveis mèdics a distància, trencant barreres geogràfiques i de disponibilitat de cada metge, aportant noves eines tecnològiques, de comunicació i de treball col·laboratiu entre els professionals i els pacients.

Major independència dels nens amb transtorns
BrainAlly és una plataforma que es proposa treballar per aconseguir una major independència de nens amb trastorns de Desenvolupament neurològic, així com autisme, dèficit d’atenció, alcoholisme fetal o prematuritat extrema.

Connexió pacient-psicòleg

La quarta start up és Psycoco, una aplicació per a mòbils que vol connectar els pacients amb els psicòlegs. L'app permetrà al client explicar breument la seva consulta per tal que pugui rebre l'atenció necessària i adequada a les seves necessitats.

Cura de salut infantil

Per últim, Omadrevida és una solució digital per a la gestió de la cura de la salut infantil en hospitals, incrementant la seva eficiència i atenuant els riscs. El seu sistema de validació redueix el temps destinat a Serveis d’infermeria i millora la seguretat del pacient.

Ciutat 2017/2018, tot empenta- incubadora,kenko
Programa fins al juliol
El programa d’acceleració finalitzarà al juliol amb la celebració de l'Investor Day, esdeveniment on els emprenedors podran presentar el seu projecte davant els Business Angels, inversors i Venture Capital especialitzats.