Set per cent més de vendes de joguines

El sector es mostra estable en la recta final de la campanya que concentra el 70 per cent del negoci

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dijous, 04 Gener 2018 12:03

Ciutat 2017, compra joguinesL'optimisme acompanya les previsions dels fabricants de joguines en la recta final d'aquesta campanya nadalenca. En el moment de l'any en què el sector concentra fins a un 70% de les vendes, els fabricants confien a consolidar la tendència positiva al llarg d'aquest 2017 i preveuen creixements entorn del 7%.

El president de l'Associació Espanyola de Fabricants de Joguines (AEFJ), José Antonio Pastor, ha explicat que el mercat estatal ha crescut enguany mes a mes, deixant enrere l'estancament que es va produir entre el 2010 i el 2015 i afermant una dinàmica positiva que va fer créixer el sector un 6,1% l'any passat.

"Alentiment"

Pastor ha afegit que durant el mes d'octubre s'ha produït un “alentiment” en les vendes al sector i ho atribueix, entre altres qüestions, a "l'efecte Catalunya", que ha afectat “tots els sectors del comerç”. Amb tot, descarta que la davallada del consum acabi afectant un sector amb forta estacionalitat.
El president dels fabricants ha assenyalat que “determinades inestabilitats i temors acaben afectant el consum i el mercat” però que “quan arriben les dates clau per a sectors estacionals l'efecte es dilueix més que en altres sectors amb consums més estables”.

Cap empresa marxa
El responsable de l'AEFJ ha indicat que cap empresa catalana li ha manifestat inquietud per la situació econòmica ni té coneixement que cap empresa del sector hagi traslladat la seu social fora de Catalunya.