La Generalitat reconeix la Merceria Castany i la Cereria Masjuan

Els establiments comercials centenaris reben guardons i també ho fa la Unió de Botiguers per la campanya ‘Mataró en viu’

  • Redacció - ACN
  • Dimarts, 11 Juliol 2017 08:53

Els establiments històrics guardonats

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, acompanyat del conseller d’Empresa i Coneixement, Santi Vila, van lliurar dilluns al vespre els Premis Nacionals a la Iniciativa Comercial i als Establiments Centenaris de Catalunya. Els guardons, que arriben enguany a la seva 17a edició, són el reconeixement del Govern a les iniciatives més innovadores del comerç urbà de proximitat i també als establiments comercials amb més de cent anys d’antiguitat i activitat ininterrompuda al servei del comerç. En el decurs de la vetllada hi va haver fins a tres reconeixements en clau mataronina: els que van rebre la Merceria Castany i la Cereria Masjuan per la seva trajectòria i el de la Unió de Botiguers a millor iniciativa col·lectiva territorial.

La campanya ‘Mataró en viu’ de la Unió de Botiguers de Mataró va rebre ex aequo el Premi a la Millor Iniciativa Col·lectiva Territorial, que reconeix els projectes de dinamització comercial impulsats per les associacions que hagin destacat pel foment del comerç de proximitat en el seu territori. L’entitat mataronina va compartir el premi amb Gran Centre Granollers.

D'altra banda, la Generalitat ha distingit un total de 17 establiments centenaris per la seva trajectòria de més de cent anys de servei al comerç i també la història de 18 establiments comercials amb més de cent cinquanta anys d’activitat. Entre els primers van rebre un guardó la Merceria Castany, situada al carrer de Sant Cugat, pels seus 125 anys de dedicació. Pel que fa a la Cereria Masjuan, situada a la Plaça de Santa Maria, va ser reconeguda dins els establiments de més de 150 anys.