Optimisme entre l'empresariat local

6 de cada 10 empresaris creu que facturarà més el 2017 que l'any anterior segons dades del Termòmetre d'Advisoria

  • Redacció // Fotos: cedides
  • Dijous, 22 Juny 2017 11:04

Ciutat 2017, optimisme empresarial
L'enquesta dirigida a empresaris i autònoms del Maresme i el Vallès Oriental que porta a terme Advisoria indica que 6 de cada 10 empresaris de petites i mitjanes empreses opina que la seva facturació del 2017 creixerà respecte de la del 2016. Cal destacar que només el 9% d'aquests empresaris creu que disminuirà el seu volum de negoci. A partir d'aquestes xifres i altres dades de l'estudi, i comparant-les amb els resultats d'anys anteriors, es pot detectar, en part, el naixement d'una etapa de recuperació econòmica.

Entre els resultats més destacats de les enquestes, un 44% de les empreses cobra les factures en un termini d'entre 30 i 60 dies, mentre que un 38% aproximadament les cobra en menys de 30 dies. La resta, ha d'esperar més de 60 dies a cobrar els pagaments.

Paguen en menys de 30 dies

Un 55% dels enquestats assegura que les paga als seus proveïdors en un termini breu de menys de 30 dies. En un 39% dels casos ho fan entre 30 i 60 dies després i només un 6% aproximadament paga més de 60 dies més tard. Aquesta xifra ha evolucionat favorablement perquè, segons dades del Termòmetre de l'any 2014, només un 10% dels empresaris pagava en un termini menor de 30 dies. Cal destacar, però, que en un 83% dels casos el sector privat paga les factures abans que el públic.

Ciutat 2017, optimisme empresarial
Crítiques a l'Administració
Per a Manel Fernández, un dels dos socis de la consultora Advisoria, “El resultat de la nostra enquesta concorda amb la sensació de recuperació econòmica que percebem. Per altra part, per moltes lleis que es promulguin, la realitat material sempre és molt més poderosa i imposa els seus propis terminis, com es pot veure en els temps de pagament i cobrament de les factures. El que és difícil d’assumir
és que sigui la pròpia Administració la que incompleixi els preceptes legals i vulneri els terminis amb absoluta impunitat, com pot aleshores exigir als administrats el compliment de la Llei? Aquesta és la paradoxa vital d’aquest país”.